Συγκεκριμένα, η συμμετοχή ως εκπροσώπου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ένωση Αποστράτων «κατά των κομμουνιστοσυμοριτών», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τοπική της οργάνωση και δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών, έχει εγείρει αρνητικό σχολιασμό στα social media και πολιτικές αντιδράσεις.

Μέχρι τώρα την εκδήλωση αυτή «διάνθιζαν» με την παρουσία τους μέλη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και ακροδεξιών σχηματισμών, ενώ το 2013 είχε παραστεί η τότε βουλευτής της ΝΔ Μαρία Αντωνίου και μάλιστα είχε σημειωθεί και επεισόδιο μεταξύ αυτής και μελών της Χρυσής Αυγής, παρά το ότι όλοι παρίσταντο στη γιορτή μίσους.

Η φετινή εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 30 Αυγούστου.

ΚΚΕ για Στεφανή: Απαράδεκτη, άθλια και επικίνδυνη η συμμετοχή του

Σφοδρά επιτίθεται το ΚΚΕ στον κ. Στεφανή λέγοντας ότι η συμμετοχή του σε «αντικομμουνιστική εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, που υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ, στον Γράμμο και στο Βίτσι, η οποία μάλιστα διανθίζεται με φρασεολογία από την εποχή των εκτελέσεων και των εξοριών, είναι απαράδεκτη, άθλια και επικίνδυνη».

«Φαίνεται ότι την κοινοβουλευτική απουσία της Χρυσής Αυγής έρχεται να καλύψει η παρουσία και η εκπροσώπηση της κυβέρνησης σε αυτήν την εκδήλωση, επιδιώκοντας να ψαρέψει στα βρωμόνερα της ακροδεξιάς και του φασισμού» αναφέρει το ΚΚΕ και ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει τον εκπρόσωπό της.

ΜέΡΑ25: Καλούμε την Κυβέρνηση να μην συμμετέχει σε γιορτές μίσους

Να ζητήσει συγγνώμη και να αποσύρει τον εκπρόσωπό της καλεί την κυβέρνηση και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Εβδομήντα ένα χρόνια μετά τη λήξη του Εμφυλίου και για πρώτη φορά μετά την πτώση της χούντας, ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει επισήμως σε «γιορτές μίσους» στο Γράμμο δια του υφυπουργού Άμυνας Αλκ. Στεφανή. Πρόκειται για «γιορτές» στις οποίες όχι μόνο συμμετέχουν αλλά και δίνουν τον τόνο «σοβαρά» και μη ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα.
Αφού υπενθυμίσουμε ότι το 1989, έστω σαράντα χρόνια μετά τη λήξη του, το ελληνικό κράτος αναγνώρισε επίσημα ότι υπήρξε Εμφύλιος και όχι «συμμοριτοπόλεμος» και ότι αυτοί που πολέμησαν δεν ήταν «εθνικόφρονες» και «κομμουνιστοσυμμορίτες», αλλά ο Εθνικός Στρατός από τη μία και ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας από την άλλη, καλούμε την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη εμπράκτως, αποσύροντας τον εκπρόσωπό της από αυτήν τώρα αλλά και απέχοντας από παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Για το ζήτημα έκανε tweet και ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επί ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Κρέτσος λέγοντας: «Γιατί για πρώτη φορά ένας Υφυπ. Εθνικής Άμυνας συμμετέχει στη γιορτή μίσους της ΕΑΑΣ εκπροσωπώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό; Έχει ακούσει ο πρωθυπουργός τι λένε κάθε χρόνο σε αυτές τις εκδηλώσεις;»