Αντιμνημονιακό μέτωπο

Κανένα σχόλιο

«Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες· αυτή ‘ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις;», Ν. Καζαντζάκης

Της Ροδάνθης Κουμή

Κάποια στιγμή η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από τα σκληρά μέτρα των μνημονίων και των συμφωνιών των Βρυξελλών.

"Sponsored links"

Κάποια στιγμή η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει αυτόνομη την πορεία της, με τον λαό να ευημερεί και όχι να στενάζει.

Αναλογίζομαι πολλές φορές πως από την πρώτη σύσταση του Ελληνικού κράτους  υποκλινόμαστε στις ξένες δυνάμεις και μακαρίζουμε αυτές που μας βοήθησαν να σταθούμε ως έθνος.

Αχ και να έλειπαν αυτές οι δυνάμεις!

Αυτές είναι που μας έχουν βάλει τα πόδια σε ένα παπούτσι χρόνια τώρα και εμείς εκεί μάθαμε στον ραγιαδισμό και τους προσκυνάμε.

Θα μας δώσουν χρήματα δεν θα μας δώσουν;

Θα μας πετάξουν έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα μας κρατήσουν;

Θα μας ενταφιάσουν ή θα μας αναστήσουν;

Μα δεν υπάρχει λύτρωση από αυτούς.Οφείλουμε ως έξυπνος και πονεμένος λαός  να σκεφτούμε λογικά και να κοιτάξουμε πίσω την ιστορία μας.

Πότε  ξένες δυνάμεις δούλεψαν υπέρ μας  χωρίς να μην μας ζητήσουν τίποτε;

"Sponsored links"

Πότε ξένες δυνάμεις αγάπησαν τον Ελληνικό Λαό και την ιστορία του και μας χάρισαν έστω ένα χαμόγελο, χωρίς να το πάρουν πίσω;

Δεν είναι δυνατόν οι λαοί της  Ευρώπης να έχουν βρει τον δρόμο τους και εμείς να θαλασσοδέρνουμε αιώνες τώρα ποιος θα μας κουμαντάρει καλυτέρα.

Θα ναι ο Γερμανός;

Ο Άγγλος Γάλλος ,ο Ρώσος ; και πάει λέγοντας…

Μόνοι μας πρέπει να πορευτούμε και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα αντιμνημονικακό μέτωπο αλλιώς δεν θα ακουστεί η φωνή μας.

Μόνοι μας πρέπει να βρούμε το δρόμο μας .

Μόνοι μας πρέπει να βαδίσουμε στο δρόμο της ελευθερίας.

Τι τους θέλουμε τους άλλους;

Aν θέλουν να μας βοηθήσουν επειδή μας αγαπάνε ,ας έρθουν κοντά μας…

Αλλά να μας αγοράσουν πρώτα και έπειτα να μας ακολουθούν ευχαριστούμε δεν θέλουμε να πάρουμε άλλο!

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • InfowarΚΥΡΙΑΚΗ, 3:00 pm - 4:00 pmμε τον Άρη Χατζηστεφάνου
    Το INFOWAR μεταδίδεται τα τελευταία επτά χρόνια από ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο και βρίσκεται συνεχώς στις πρώτες θέσεις ακροαματικότητας. Η εκπομπή είναι παραγωγή της Infowar Productions, δημιουργού μεταξύ άλλων των ντοκιμαντέρ Debtocracy και Catastroika, που είδαν τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια θεατές μόνο στο Ιντερνετ.