Αντιναύαρχος ε.α. Κ. Μανιουδάκης προς Πρ. Παυλόπουλο: “Ντροπή και εθνική ταπείνωση για την κατάντια του Μνημειακού Συγκροτήματος της Μάχης της Κρήτης κατά την 78η Επέτειο στα Χανιά”

Κανένα σχόλιο

Με ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλο ο Αντιναύαρχος ε.α. κ. Κωνσταντίνος Μανιουδάκης αναφέρεται στην κατάσταση εγκατάλειψης στην οποία βρίσκεται το Μνημειακό Συγκρότημα της Μάχης της Κρήτης.

Ο κ. Μανιουδάκης υπενθυμίζει στον κ. Παυλόπουλο την “έμπρακτη συμβολή” για την ολοκλήρωση του έργου. Στα Χανιά  το 2008 ως Υπουργός Εσωτερικών ο κ. Παυλόπουλος είχε δηλώσει:

«.. Η πολιτεία θα ολοκληρώσει σε ελάχιστο χρόνο το έργο του Μ.Σ… Είναι έργο που θα στοιχίσει από 5 εκ. αλλά και αυτά είναι λίγα μπροστά σε αυτά που συμβολίζει…».

"Sponsored links"

Ο κ. Μανιουσάκης σημειώνει ότι φέτος  “οι τοπικοί μας άρχοντες αποφάσισαν να αποκλείσουν από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων το Μ.Σ. (το μοναδικό με χαρκτήρα παγκρήτιο και διασυμμαχικό), διατηρώντας με πρωτοφανή αδιαφορία και ασέβεια, το μνημειακό χώρο «άγρια» βανδαλισμένο παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις”.

Τελειώνοντας απευθύνει “θερμή έκκληση για προσωπική παρέμβαση”

Διαβάστε όλο το κείμενο της επιστολής:

Λαμβάνω το θάρρος να απευθυνθώ σε εσάς, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για το σκοπό του Μ.Σ. και τη σημασία της ολοκλήρωσής του. Για το έργο αυτό, το οποίο θεμελίωσε ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά την πανηγυρική 50η επέτειο στα Χανιά το 1991.

Το κείμενο της θεμέλιας πλάκας και το επίσημο μήνυμα που εστάλη, αποτυπώνει το Μεγάλο Χρέος και την Εθνική μας δέσμευση για την ολοκλήρωσή του:

«… Σύμβολο Θάρρους Αυτοθυσίας και Αποφασιστικότητας προς επικράτηση των ιδεωδών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας… Η Κρήτη δοξάστηκε με τη θυσία Βρετανών, Αυστραλών, Νεοζηλανδών και Ελλήνων και τίθεται με το μεγαλοπρεπές μνημείο που θα ανεγερθεί, στην ακατάλυτη καταξίωση της αιωνιότητας».

Έχει εκτιμηθεί δεόντως η έμπρακτη συμβολή σας για την πρόοδο προς ολοκλήρωση και σας ευχαριστούμε θερμά. Ανεξίτηλη παραμένει η δήλωσή σας σε επίσημη εκδήλωση στα Χανιά το 2008 ως Υπουργού Εσωτερικών:

«.. Η πολιτεία θα ολοκληρώσει σε ελάχιστο χρόνο το έργο του Μ.Σ… Είναι έργο που θα στοιχίσει από 5 εκ. αλλά και αυτά είναι λίγα μπροστά σε αυτά που συμβολίζει…».

"Sponsored links"

Όμως εάν θα συμμετείχατε στον εορτασμό, θα αισθανόσαστε την ίδια ντροπή όπως όλοι εμείς, αφού οι τοπικοί μας άρχοντες αποφάσισαν να αποκλείσουν από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων το Μ.Σ. (το μοναδικό με χαρκτήρα παγκρήτιο και διασυμμαχικό), διατηρώντας με πρωτοφανή αδιαφορία και ασέβεια, το μνημειακό χώρο «άγρια» βανδαλισμένο παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις.

Έτσι δεν θα βλέπατε τις γνωστές σας τελετουργίες: Η ιερή φλόγα δεν θα άναβε (έχει κλαπεί η βάση της). Οι σημαίες των 4 κρατών δεν θα κυμάτιζαν (έχουν καταστρέψει τους ιστούς). Οι μνημειακές πλάκες των συμμάχων μας παραμένουν κατεστραμμένες. Το ημιτελές παρεκκλήσι έχει μετατραπεί σε στάνη προβάτων… κ.λπ.

Θα βλέπατε όμως τους υπεύθυνους άρχοντές μας να αποδίδουν τιμές στο λαμπρό Γερμανικό νεκροταφείο των κατακτητών. Δυσμενέστατα ήσαν τα σχόλια των επισκεπτών…

Εξοχότατε: Απευθύνομε θερμή έκκληση για προσωπική σας παρέμβαση ώστε να μπορέσομε να επανακτήσομε την εθνική μας αξιοπρέπεια και να προωθήσομε το Μ.Σ. σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες της πατρίδας μας.

Με σεβασμό
Αντιναύαρχος ε.α. Κωνσταντίνος Μανιουδάκης Π.Ν.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις