Αντιπροσωπεία Πρασίνων προς Σημανδηράκη: Αναγκαιότητα η προώθηση της μείωσης του όγκου, της επανάχρησης και της ανακύκλωσης των σκουπιδιών αλλά όχι της καύσης

Κανένα σχόλιο

Την απόλυτη αντίθεσή τους στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στις θάλασσες Δυτικά και Νότια της Κρήτης, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των Πράσινων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Χανιά, για λόγους προστασίας περιβάλλοντος, υπεράσπισης της ειρήνης και  αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Πιο πριν, η Συν-εκπρόσωπος του κόμματος των Πράσινων Αλία Παπαγεωργίου, ο Συντονιστής της Γραμματείας Αριστείδης Παπαδάκης, ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, το αν. μέλος της Γραμματείας Ρούλα Καστρινάκη και η φιλόλογος-αρχαιολόγος Όλγα Δημητρίου, είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Παν. Σημανδηράκη και τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος, πρασίνου και καθαριότητας κ. Μιχ. Τσουπάκη. Στη συνάντηση συζητήθηκε και το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπου οι Πράσινοι επέμειναν στην ανάγκη προώθησης της μείωσης του όγκου, της επανάχρησης και της ανακύκλωσης αλλά όχι της καύσης.

Ακολούθησε επίσκεψη της αντιπροσωπείας των Πράσινων στον χώρο του ΔΕΔΙΣΑ στον Κουρουπητό, όπου ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του συστήματος ανακύκλωσης και κομποστοποίησης σε έναν χώρο όπου το οικολογικό κίνημα έχει δώσει αγώνες ήδη από τη δεκαετία του ’80.

"Sponsored links"

Οι Πράσινοι, όπως ανέλυσε ο Α. Παπαδάκης, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για εργοστάσια καύσης απορριμμάτων, που υποσκάπτουν τη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.

Η Αλία Παπαγεωργίου τόνισε την ανάγκη να εκφραστεί και στην Ελλάδα το διεθνές πράσινο κύμα, που κάνει απόλυτα επίκαιρες τις θέσεις των οικολογικών και περιβαλλοντικών κινημάτων.

Στη σύνδεση των Πράσινων με τους αγώνες του οικολογικού κινήματος παγκόσμια αλλά και τοπικά (διάσωση της Γαυδοπούλας, Άγιοι Απόστολοι, στρατόπεδο Μαρκοπούλου κ.α.) εστίασε η Ρούλα Καστρινάκη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα αιολικά, ο Μ. Τρεμόπουλος απάντησε ότι θα πρέπει να γίνει ένας συνολικός και εκ βάθρων επανασχεδιασμός της ενεργειακής πολιτικής στη χώρα μας, με στόχους την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την προστασία της βιοποικιλότητας. Ένας τέτοιος επανασχεδιασμός θα πρέπει να εστιάζει στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη χωροθέτηση των μεγάλων έργων ΑΠΕ κατά προτεραιότητα κοντά σε οικιστικές περιοχές, με κοινωνικό έλεγχο και δημοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις, που δεν θα θίγουν το περιβάλλον, τα μνημεία, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις