16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Αντιφασιστικά συνθήματα στο γραφείο του Νότη Μαριά στο Ηράκλειο – Τι λέει ο ευρωβουλευτής

Ημερομηνία:

Συνθήματα με σπρέι έγραψαν άγνωστοι στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το γραφείο του Νότη Μαριά στο Ηράκλειο, με αφορμή την έκφραση πρόθεσής του να συμμετάσχει στο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, άτομο της Πρωτοβουλίας του μνημοσύνου φέρεται να έχει ζητήσει από την Εισαγγελία την προστασία της εκδήλωσης.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, άγνωστοι, με την υπογραφή «Αντιφα», έγραψαν με σπρέι το σύνθημα «Οι εθνικές ιδέες γεμίζουν νεκροταφεία, κανένα δάκρυ για τους νεκρούς φασίστες» στην είσοδο της πολυκατοικίας στη Λεωφόρο Δημοκρατίας όπου στεγάζεται το γραφείο του ευρωβουλευτή.

Με αφορμή το περιστατικό ο κ. Μαριάς δήλωσε σχετικά:

«Μετά τις διάφορες αλβανικές απειλές εναντίον μου λόγω της συνεπούς δράσης μου για την προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, άγνωστοι έγραψαν δήθεν αντιφασιστικά συνθήματα έξω από το πολιτικό μου γραφείο στο Ηράκλειο με αφορμή την πρωτοβουλία μου να οργανωθεί μνημόσυνο για τον δολοφονηθέντα Κωνσταντίνο Κατσίφα. Χτύπησαν λάθος πόρτα καθώς είναι γνωστή η διαχρονική μου πατριωτική και δημοκρατική στάση και δράση. Επιπλέον, όσοι σκόπιμα συγχέουν τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό, προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ανδρέα, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, άτομο το οποίο υποστηρίζει το την πραγματοποίηση του μνημοσύνου, φέρεται να ζήτησε από την Εισαγγελία την προστασία της εκδήλωσης, καταγγέλλοντας ότι εκφράζονται απειλές και έχουν γραφτεί απειλητικά μηνύματα εναντίον της κίνησης αυτής.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...