15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αντ. Μπαλωμενάκης για Αργυρώ Κοκοβλή: “Αγωνίστρια της ζωής και της Αριστεράς”

Ημερομηνία:

Με νέο μήνυμά του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης αναφέρεται στον θάνατο της Αργυρώς Κοκοβλή:

ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Η πορεία της Αργυρώς στην ζωή είχε στιγμές αγωνίας και φόβου, στιγμές έξαρσης και μεγαλείου, στιγμές καθημερινότητας. Η άνοδός της στο βουνό και η πολύχρονη παρανομία στην μετεμφυλιακή Ελλάδα ήταν η ηρωική πλευρά της ζωής της, και του Νίκου.

Το να διεκδικήσει στην Τασκένδη μαζί με άλλους Έλληνες συντρόφους της εξορίας το δικαίωμα να έχει τη δική της γνώμη, τη δική της φωνή, ήταν εξίσου γενναίο επειδή έγινε σε χώρο και χρόνο που δεν ήταν καθόλου αυτονόητο, το αντίθετο μάλιστα. Αυτά έγιναν σε χρόνο μακρινό.

Μέχρι πολύ πρόσφατα , όμως , με μια ανάλογη στάση ζωής μας επιφύλαξε και άλλα εξίσου σημαντικά : πάντοτε παρούσα , πάντοτε ενήμερη με λόγο και κρίση άγρυπνη, διορατική, θερμή με τους νεότερους, αισιόδοξη.

Με τεκμηριωμένες πάντοτε παρεμβάσεις και λόγο θετικό.

Οι ανοιχτοί ορίζοντες που άνοιγαν με την δική της ανάλυση ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις έδινε το στίγμα αυτού που πραγματικά ήταν:

Μια αγωνίστρια της ζωής, ένα πολύτιμο κεφάλαιο για την Αριστερά της πατρίδας μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ