19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Αντ. Φώσκολος: Συμφωνώ με τον Πολάκη, «δεν υπάρχει Ανθρωπογενής Καταστροφική Κλιματική Αλλαγή»

Ημερομηνία:

Απρόσμενο σύμμαχο βρήκε ο βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Πολάκης στη θέση που εξέφρασε ότι δεν υπάρχει ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.

Ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος με κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα μας συμφωνεί με τον Χανιώτη βουλευτή του κόμματος της Αριστεράς στον ότι “δεν υπάρχει Ανθρωπογενής Καταστροφική Αλλαγή”. Στο κείμενό του ο κ. Φώσκολος επιτίθεται στον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Αλ Γκορ ενώ αναφέρεται στην έλευση του Eddy’s Minimum, μία νέα μεσοπαγετώδης περίοδο – σύμφωνα με τον καθηγητή – που αναμένεται να ξεκινήσει τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, επιτίθεται και αυτός μετά τον κ. Πολάκη στην Γκρέτα Τούνμπεργκ σημειώνοντας ότι οι επιστήμονες περιμένουν πτώση της θερμοκρατίας και μία 16χρονη μαθήτρια περιμένει άνοδο.

Διαβάστε όσα αναφέρει ο κ. Φώσκολος και μία σύντομη απάντηση της εφημερίδας:

Ας μου επιτρέψετε να συμφωνήσω με τον επιστήμονα, γιατρό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Χανίων κύριο Πολάκη στο ότι

«Δεν Υπάρχει Ανθρωπογενής Καταστροφική Κλιματική Αλλαγή».

Αυτό το παραμύθι ξεκίνησε από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκόρ που πήρε και βραβείο Νόμπελ, διότι έλεγε ότι μέχρι το 2014 θα έχουν λιώσει η πάγοι στον Βόρειο και Νότιο Πόλο και ότι θα ανέβη η στάθμη της Θάλασσας κατά 700 εκατοστά μέχρι το 2080. Σας επισυνάπτω σχετικό δημοσίευμα.

Μέχρι σήμερα ο μεν Νότιος Πόλος έχει θερμοκρασίες – 61 βαθμούς Κελσίου (σταθμός Vostok), ενώ διάφορες περιοχές στον Βόρειο Πόλο, Βόριο Καναδά, Αλάσκα, Σιβηρία, Μογγολία κλπ, έχουν σταθερές θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Επισυνάπτω στοιχεία από τους μετεωρολογικούς σταθμούς.

Βεβαίως ένας άνθρωπος με πολύ απλή κρίση που κολυμπά στην θάλασσα για 40 χρόνια θα έλεγε το εξής. Μέχρι σήμερα η στάθμη της θάλασσας δεν έχει ανέβει. Άρα, οι παγετώνες δεν λιώνουν. Και αυτή είναι η πραγματικότητα αν πάρουμε τα στοιχεία από τους μετεωρολογικούς σταθμούς και όχι από τις εφημερίδες που πληρώνονται από τους επιχειρηματίες που θέλουν να βάλλουν ΑΠΕ  στην Ελλάδα και το δικό μας ΥΠΕΝ.

Τόσο η ΝΑΣΑ όσο και πολλά αστεροσκοπεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ προβλέπουν ότι από τον Απρίλιο του 2020 μ. Χ.  έως το 2100, ήτοι για τα επόμενα 88 χρόνια η γη θα μπει σε μια περίοδο πολύ χαμηλών θερμοκρασιών όπως την περίοδο μεταξύ 1600 μ. Χ. έως 1700 μ. Χ. όπου η μέση γήινη θερμοκρασία ήταν 14.5 βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα να πέσει χολέρα στην Ευρώπη και να πεθάνουν 40 εκατομμύρια Ευρωπαίοι. Τότε ο πληθυσμός της Ευρώπης ήταν 100 εκατομμύρια και το προσδόκιμο της ζωής 45 χρόνια. Αυτή η μεσοπαγετώδης περίοδος που ονομάστηκε Maunder Minimum θεωρείται από τους περιβαλλοντολόγους η ιδανική περίοδος για την ανθρωπότητα διότι η συγκέντρωση του ατμοσφαιρικού CO2 ήταν 280 ppm. Τι να πει κανείς. Ιδανική περίοδος όταν πέθαναν 40 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη διότι ο κόσμος δεν μπορούσε να πλυθεί. Τα νερά ήταν παγωμένα. Η επόμενη μεσοπαγετώδης περίοδος που μας έρχεται την ονομάζει η ΝΑΣΑ Eddy’s Minimum. Ιδέ επισυναπτόμενα στοιχεία της ΝΑΣΑ στα Αγγλικά.

Συμπέρασμα, περιμένουμε πτώση των θερμοκρασιών κατά τους επιστήμονες και άνοδο των θερμοκρασιών κατά την δεκαεξάχρονη μαθήτρια του λυκείου Greta Thunberg και τους Ευρωπαίους πολιτικούς.

Τα διάφορα συνέδρια για την κλιματική αλλαγή που γίνονται συνήθως στην Ευρώπη είναι καταδικασμένα σε αποτυχία από την πραγματική επιστήμη. Η γη ανήκει στο ηλιοκεντρικό σύστημα και όχι στο ανθρωποκεντρικό σύστημα. Το κλίμα της γης εξαρτάται από την συμπεριφορά του μαγνητικού πεδίου του ηλίου. Επισυνάπτω επιστημονικά στοιχεία στην Αγγλική γλώσσα.

Κάποιες σύντομες απαντήσεις ξανά από την εφημερίδα μας

Κάποιες σύντομες απαντήσεις στο κείμενο του κ. Φώσκολου.

"google ad"

Κατ’ αρχάς, ως εφημερίδα, δεν υποστηρίζουμε ούτε τις ΑΠΕ όπως θέλουν να εφαρμοστούν και στην Κρήτη και αναγνωρίζουμε τα πολλά ζητήματα που υπάρχουν σχετικά και με την παραγωγή ενέργειας και με την ανακύκλωση των υλικών. Έχουμε δημοσιεύσει σειρά άρθρων που ασκούν έντονη κριτική καθώς και κείμενα – ρεπορτάζ με τους αγώνες πολιτών σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως και στην Κρήτη.

Είμαστε έκπληκτοι όμως ότι ο κ. Φώσκολος θεωρεί ότι τα μέσα ενημέρωσης και ειδικά οι εφημερίδες «πληρώνονται από τους επιχειρηματίες που θέλουν να βάλλουν ΑΠΕ στην Ελλάδα».

Η αλήθεια είναι ότι είναι οι μεγάλες εταιρείες εξορύξεων που εξακριβωμενα ξοδεύουν τεράστια ποσά σε μέσα ενημέρωσης για να μπλοκάρουν πολιτικές που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Μεταξύ των εταιρειών που ξοδεύουν τα μεγαλύτερα ποσά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η βρετανική Guardian είναι η BP, CHEVRON, EXXON MOBIL, TOTAL και η SHELL.

Υπολογίζεται ότι τα χρήματα που ξοδεύουν ετησίως ξεπερνά τα 200.000.000 δολλάρια…

Ο κ. Φώσκολος αναφέρεται μετά σε ένα πολύ διαδεδομένο μύθο σχετικά με την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με τον οποίο εισερχόμαστε σε μία μεσοπαγετώδης περίοδος που ονομάζεται Eddy’s Minimum και η οποία την προηγούμενη φορά που εμφανίστηκε (Maunder Minimum) μεταξύ 1.600 μ.Χ. και 1.700 μ.Χ. η μέση γήινη θερμοκρασία έπεσε στους 14,5 βαθμούς.

Σύμφωνα με το scepticalscience, οι φόβοι αυτοί δεν έχουν βάση και οι έρευνες που έχουν γίνει δείχνουν ότι η πτώση της θερμοκρασίας δε θα ξεπεράσει τους 0,3 βαθμούς Κελσίου. Διαβάστε σχετικό άρθρο και από τον Guardian.

Δείτε σχετικά και το παρακάτω εξαιρετικά κατατοπιστικό βίντεο:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=IQHqgdvXTxE”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

22 ΣΧΟΛΙΑ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ