15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αντ. Φώσκολος: Το κοίτασμα της Τουρκίας είναι μεγάλο, αλλά…

Ημερομηνία:

Την ανακάλυψη από την Τουρκία μεγάλου αποθέματος υδρογονανθράκων στη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλύπτοντας την έκπληξη που είχε προαναγγείλει την Τετάρτη.

«Η Τουρκία εξαρτάται από εξωτερικές πηγές για την άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου εδώ και πολλά χρόνια, αλλά τώρα η Τουρκία αναπτύσσει την εθνική της ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, κάνοντας λόγο για κοίτασμα – μαμούθ φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο, το πλοίο Φατίχ εντόπισε 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού.

Με σχόλιό που άφησε σε σχετική είδηση στην εφημερίδα μας ο ομότιμος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά κ. Αντώνης Φώσκολος δεν αμφισβήτησε το μέγεθος του κοιτάσματος που ανακοινώθηκε όμως αμφισβήτησε κατά πόσο θα καλύψει μακροχρόνια της ανάγκες της Τουρκίας.

Όπως έγραψε ο ομότιμος καθηγητής:

Από γεωλογικής άποψης το κοίτασμα είναι μεγάλο… 2 φορές μεγαλύτερο από το κοίτασμα της “Καλυψώ” που ανακαλύφθηκε στην Κύπρο…

Όμως καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες της Τουρκίας μόνο για 7 χρόνια…

Η Τουρκία έχει 80 εκατ. κατοίκους… και η Κύπρος 800 χιλιάδες.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ