Ανυπόταχτη Κρήτη: «Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Ιεράπετρα»

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση περιφερειακής παράταξης «Ανυπόταχτη Κρήτη»:

Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μία ακόμα προσπάθεια για εγκατάσταση βιομηχανικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΒΑΠΕ) στην Κρήτη. Μετά τον Άγιο Βασίλειο στο Ρέθυμνο και το Αποπηγάδι στα Χανιά, αυτή τη φορά είναι η σειρά της Ιεράπετρας να βιώσει την καταστροφική επέλαση της λεγόμενης … «πράσινης ανάπτυξης» μέσα από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή.

Οι ανεμογεννήτριες, που έχουν ήδη μεταφερθεί στην Κρήτη, πρόκειται να τοποθετηθούν εντός του αρχαιολογικού χώρου στον Ισθμό Ιεράπετρας, δίπλα στην πύλη εισόδου της πόλης και τον οικιστικό ιστό. Αξίζει να τονιστεί ότι κάτοικοι και φορείς της περιοχής είχαν καταθέσει προσφυγή στο Υπουργείο Πολιτισμού, η οποία είχε οδηγήσει την παραπομπή της υπόθεσης στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ). Πριν την εξέταση της όμως, η υπουργός της κυβέρνησης ΝΔ, Μενδώνη, αιφνίδια και αναιτιολόγητα ανακάλεσε την απόφαση και δεν επέτρεψε στο ΚΑΣ να την εξετάσει.

"Sponsored links"

Τα παραπάνω οδήγησαν κάτοικους και φορείς της Ιεράπετρας να κάνουν κινητοποίηση τη Δευτέρα με σκοπό να μπλοκάρουν τη μεταφορά των ανεμογεννητριών στο σημείο εγκατάστασης τους, ενώ την Τρίτη πραγματοποίησαν συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της πόλης. Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή Ιεράπετρας ότι ενώ αρχικά εξέδωσε ψήφισμά κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών, επέτρεψε τη διάνοιξη δρόμου προς το σημείο εγκατάστασης τους ενώ δεν στήριξε και τους κατοίκους στην κινητοποίηση τους.

Ως Ανυπόταχτη Κρήτη εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις κινητοποιήσεις των κατοίκων και δηλώνουμε την στήριξη μας τόσο εντός όσο και εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου. Καλούμε τον Δήμο Ιεράπετρας και την Περιφέρεια Κρήτης να πάρουν ξεκάθαρη θέση ενάντια στο έγκλημα της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στην εντός αρχαιολογικού χώρου στην Ιεράπετρα.

Όχι στις μπίζνες της «πράσινης οικονομίας» από τις ΒΑΠΕ που αποβλέπουν στην κερδοφορία των ιδιωτών και καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού μας!

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live