“Αν ζεις στο δρόμο και κρυώνεις, πάρε με να ζεσταθείς”: Νέα πρωτότυπη δράση από το Γυμνάσιο Γαζίου – Μάζεψαν ρούχα για τους άστεγους | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Σε μια νέα ανθρωπιστική δράση προχώρησαν σήμερα ο σύλλογος γονέων και οι μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου.  Μετά την συλλογή ρουχισμού για τους πρόσφυγες της Λέσβου, της Σάμου και της Λέρου, σειρά είχαν οι άστεγοι της πόλης του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, γονείς και μαθητές συνέλεξαν ζεστά ρούχα, τα οποία κρέμασαν σε εμφανή σημεία (δέντρα, φωτιστικά) πέριξ της πλατείας Ελευθερίας, με την ένδειξη : «Δεν με έχει χάσει κάποιος.  Αν ζεις στο δρόμο και κρυώνεις,  πάρε με να ζεσταθείς». «Με αυτό τον τρόπο δρούμε. Δεν απο-δρούμε από τα προβλήματα των συνανθρώπων μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοσθένης Μαράκης.

Και συμπληρώνει «οι πράξεις αλληλεγγύης πρέπει να μην είναι εφήμερες. Να μην έχουν συγκεκριμένη διάρκεια, μόνο την περίοδο των εορτών. Στόχος μας είναι, ανάλογες δράσεις αλληλεγγύης να υλοποιούνται όλο τον χρόνο, με διάφορους αποδέκτες, πάντα με γνώμονα τον ανθρωπισμό και την αλληλοβοήθεια».

"Sponsored links"

Για την ιστορία, η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε στην πόλη Χάλιφαξ του Καναδά και σκοπό είχε την δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των αστέγων της πόλης.

Δείτε φωτός:

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις