15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος….δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο»: To Σάββατο 29 Απριλίου το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά

Ημερομηνία:

Με σύνθημα, δανεισμένο από τον στίχο του Τάσου Λειβαδίτη, «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δε θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για το δίκιο!», τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα ανοίξουν την αυλαία τους και φέτος από τις αρχές Απρίλη μέχρι και τις πρώτες μέρες του Μάη.

Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 88 Μαθητικά Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και οι προετοιμασίες τους έχουν ήδη ξεκινήσει… Στόχος, το μήνυμα των φετινών Μαθητικών Φεστιβάλ να φτάσει παντού!

Στα Χανιά, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών με ώρα έναρξης στις 7 το απόγευμα.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει θεματικά περίπτερα, παρουσίαση ερευνητικών εργασιών, επιτραπέζια παιχνίδια και δραστηριότητες ενάντια στον πόλεμο αλλά και διαγωνισμό σκίτσου και graffiti ενώ θα παρουσιαστεί θεατρικό αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση. Πέραν των δραστηριοτήτων το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από μαθητικά συγκροτήματα που θα παίξουν μουσική.

Όλα τα νέα, τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Μαθητικών Φεστιβάλ, τις δραστηριότητες που οργανώνονται, καθώς και φωτογραφικό υλικό, σκίτσα, έξυπνες ατάκες κ.λπ. μπορεί να βρει κανείς στην ανανεωμένη ιστοσελίδα των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον παρακάτω σύνδεσμο:  http://mathitikafestival.kne.gr/

Δείτε και το σχετικό σποτ:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=lfrKQUpnqsE”]

Πιο αναλυτικά, σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Έλα κι εσύ στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο μεγάλο ραντεβού των μαθητών που προβληματίζονται, ονειρεύονται, τραγουδούν και δεν δέχονται την αδικία… …των μαθητών που από την αρχή της χρονιάς δεν έμειναν θεατές σε όσα ετοιμά- ζουν για μας, χωρίς εμάς, αλλά οργάνωσαν τον αγώνα τους για το σχολείο, τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει… .

Καλούμε όλους τους μαθητές που όλο το προηγούμενο διάστημα μαζί οργανώσαμε την συζήτηση και την αγωνιστική δραστηριότητα για όλα όσα αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειές μας,κόντρα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες.

Καλούμε όλους τους μαθητές που από την αρχή της χρονιάς απέδειξαν πως δεν μας ταιριάζει η απάθεια και η υποταγή,πως είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τα όνειρα και τις ανάγκες μας.

Γιατί το σημερινό σύστημα είναι άδικο για τους πολλούς,παράδεισος για τους λίγους!

Νόμος του είναι τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών που πλουτίζουν από τον ιδρώτα και την δουλειά των εργαζομένων.Αντιμετωπίζει τη ζωή και την μόρφωση του λαού και των παιδιών του ως κόστος.Είναι το ίδιο σύστημα που:

  • Οκτώ μεγιστάνες του πλούτου έχουν εισοδήματα 427 δις ευρώ,όσο δηλαδή 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι.
  • Δημιουργεί στρατιές προσφύγων για τα συμφέροντα και τους τσακωμούς των εκμεταλλευτών
  • Δημιουργεί και εκτρέφει τον φασισμό και τον ναζισμό.Όπως και στην χώρα μας οι ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έχουν βασικό στόχο όποιον σηκώνει κεφάλλι,διεκδικεί μια καλύτερη ζωή.Υμνούν τον Χίτλερ και τον Παπαδόπουλο,καθεστώτα που έδωσαν τα πάντα στους βιομήχανους και στους εφοπλιστές.
  • Προβάλει την ναρκωκουλτούρα,μας θέλει κοιμισμένους,να ψάχνουμε την λύση σε «ψεύτικους κόσμους»,για να αφήνουμε απείραχτες τις αιτίες που γεννούν όσα ζούμε
  • Που δημιουργεί ένα σχολείο που μας κοιτάει στην τσέπη και μας διαχωρίζει,που μας κρατάει μακρυά απότ ην ολόπλευρη μόρφωση και μας δίνει σκόρπιες γνώσεις,ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο που ποδοπατά τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά μας.

Τα σάπια ιδανικά και οι αξίες αυτού του συστήματος δεν μας τιαριάζουν.Παλέυουμε για να γίνει κανόνας «ο ένας για όλους και όλοι για έναν»

"google ad"

Το πραγματικό «δίκαιο», «νέο» και «ελπιδοφόρο» βρίσκεται στον συλλογικό οργανωμένο αγώνα για μα κοινωνία όπου ο λαός θα κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει,μια κοινωνία που θα έχει καταργήσει τις αιτίες που γεννούν κρίσεις,πολέμους,προσφυγιά και φασισμό.Την κοινωνία που απελευθερώνει τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του,που αξιοποιεί τις δυνάμεις και τις ικανότητες όλων μας,χωρίς να θεωρεί κανένα περιττό.Σε αυτήν την κοινωνία μπορεί να φτιαχτεί ένα σχολείο που θα είναι δωρεάν για όλους,που θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση χωρίς να διαχωρίζει τους μαθητές,που θα μας δίνει το απαραίτητο υπόβαθρο για να μπορούμε να προσεγγίζουμε τον πλούτο της γνωώσης που έχει κατακτήσει η ανθρωπότητα.

Η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ καλεί την νεολαία και τους μαθητές του νησιού να πάρουν μέρος στα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθούν και φέτος σε όλους τους Νομούς του νησιού.Τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ χτίζονται από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ με το μεράκι και την δίψα μας για συζήτηση,πολιτιστική δημιουργία,συλλογικότητα,άθληση και διασκέδαση μακρυά από σπόνσορες και χορηγούς.

Χανιά Σάββατο 29 Απριλίου,Παρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λάών,στις 7μμ

Ρέθυμνο Σάββατο 29 Απριλίου,Πλατεία Μικρασιατών,στις 7μμ

Ηράκλειο Σάββατο 6 Μαϊου,Πάρκο Γεωργιάδη,στις 7μ.μ

Λασίθι Κυριακή 7 Μαϊου,στην Λίμνη Αγίου  Νικολάου,στις 7μμ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...