17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Απάντηση κυβέρνησης στη Κομισιόν: «Δεν αποσύρονται τα ν/σ για ανθρωπιστική κρίση και 100 δόσεις»

Ημερομηνία:

«Αποδεικνύεται ότι τα τεχνικά κλιμάκια δεν μπορούν να εγγυηθούν τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη».

Έτσι απαντάει το Μαξίμου στην ενέργεια του εκπροσώπου της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο να αποστείλει επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να θέσει βέτο στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις με την αιτίαση ότι πρόκειται για «μονομερείς ενέργειες».

Ουσιαστικά το Μαξίμου θεωρεί ότι η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει τις ανησυχίες του ότι τα τεχνικά κλιμάκια επιχειρούν να πάνε πίσω από την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και να προχωρήσουν στην πέμπτη αξιολόγηση στη βάση της προηγούμενης κατάστασης, δηλαδή του μνημονίου.

«Το να θεωρεί κανείς ‘’μονομερή ενέργεια’’ την ψήφιση νομοσχεδίου που στόχο έχει να απαλύνει τις πληγές της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, απλώς εκθέτει όσους το υποστηρίζουν και αποδεικνύει ότι τα τεχνικά κλιμάκια αδυνατούν να εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη» αναφέρει χαρακτηριστικά το Μαξίμου και καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο αύριο στη Βουλή και να σταθούν απέναντι σε αυτούς τους εκβιασμούς».

«Αν στην Ευρώπη του 2015 η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης θεωρείται μονομερής ενέργεια, τότε τι έχει απομείνει από τις ευρωπαϊκές αξίες;» διερωτάται το πρωθυπουργικό γραφείο.

Πηγές από το Μαξίμου ανέφεραν ότι «προχωραμε κανονικά».

Βούτσης: «Άτοπες αιτιάσεις» από διεθνείς παράγοντες και εκπροσώπους των θεσμών

 

Η κυβέρνηση έστειλε και από τη Βουλή σαφές μήνυμα, ότι δεν πρόκειται να αποσυρθούν τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις 100 δόσεις, με αφορμή πληροφορίες που μετέδωσε το Channel 4 ότι οι δανειστές «μπλοκάρουν» τα δύο νομοσχέδια. O υπουργός Εσωτερικών παρενέβη στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση τονίζοντας ότι «συνεχίζονται μέσω δηλώσεων, ενστάσεις και άτοπες αιτιάσεις από διεθνείς παράγοντες και εκπροσώπους των θεσμών», προσθέτοντας πως «είναι σαφές ότι δεν υφίσταται θέμα παραβίασης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου».

Ο Νίκος Βούτσης συνέχισε λέγοντας: «Η προώθηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών και οι σχετικές αναρτήσεις νομοσχεδίων που θα γίνουν σήμερα – αύριο αποτελούν τον πυρήνα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων που από κοινού έχουμε δεσμευτεί. Λέμε ευθέως ότι η εισήγηση της Υπουργού Θεανώς Φωτίου αποτελεί την έμπρακτη κυβερνητική θέση απέναντι σε αστήρικτες αιτιάσεις και μάλιστα σε ένα ζήτημα που αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Από τη πλευρά της η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισε ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία της Βουλής δεν εκβιάζεται».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο, απέστειλε επιστολή στη κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι εναντιώνεται στο νομοσχέδιο της για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις λέγοντας ότι «συνιστά μονομερή και αποσπασματική κίνηση» η οποία δεν συμφωνεί με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ