Απέσυρε την υποψηφιότητά της για ένταξη στην ΕΕ η Ισλανδία

Κανένα σχόλιο

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας είχε προαναγγείλει πως θα έβαζε τέλος στη διαδικασία, που είχε ξεκινήσει από το 2009, και την Πέμπτη το επισημοποίησε με σχετική ανακοίνωση προς την προεδρεύουσα στην ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, Λετονία. Με τη σειρά της η Λετονία ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το τέλος των συζητήσεων με την ΕΕ.

Υπενθυμίζεται πως η Ισλανδία με το ξέσπασμα της τραπεζικής κρίσης, παρά τις πιέσεις της Ευρώπης για μια πολιτική λιτότητας, ακολούθησε ένα διαφορετικό μοντέλο με στήριξη της εγχώριας οικονομίας, που οδήγησε στην γρήγορη ανάκαμψή της. Μεταξύ άλλων η Ισλανδία δεν έσωσε τις τράπεζές της και προχώρησε σε υποτίμηση του νομίσματος με στόχο την ενίσχυση συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, όπως είναι ο τουρισμός και η αλιεία.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Ισλανδίας, σε επίσκεψή του στην Ισπανία, έστειλε μήνυμα προς την Ευρώπη πως υπάρχει και άλλος δρόμος και η Ισλανδία είναι ένα παράδειγμα για αυτό. Παράλληλα υπογράμμισε ότι το κλειδί για την έξοδο από την κρίση είναι η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ της Δημοκρατίας και των οικονομικών συμφερόντων.

"Sponsored links"

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις