Απίστευτα αλληλομαχαιρώματα μελών της Χρυσής Αυγής: Ο Μίχος «έδωσε» τον Λαγό για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Κανένα σχόλιο

Δεν έχουν τέλος τα αλληλομαχαιρώματα στην Χρυσή Αυγή, μετά και το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα που άφησε τη νεοναζιστική οργάνωση εκτός Βουλής.

Έτσι, στην εν εξελίξει δίκη για την χρυσαυγίτικη επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, στις 10 Ιουλίου του 2013, ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης, μαζί με τον Γιάννη Λαγό, Νίκος Μίχος «έδωσε» και μάλιστα «στεγνά» τον συγκατηγορούμενό του

Σύμφωνα με το jailgoldendawn.com η απολογία του Μίχου ήταν αποκαλυπτική καθώς:

"Sponsored links"

– Άλλαξε ολοκληρωτικά την υπερασπιστική του γραμμή αποδεχόμενος πλέον την παρουσία του στο σημείο, λέγοντας ωστόσο ότι “τα επεισόδια” έγιναν αφότου ο ίδιος είχε φύγει.

– Αποκάλυψε ότι ο προηγούμενος δικηγόρος του Ιωάννης Ζωγράφος εκτελούσε εντολές Μιχαλολιάκου – και όχι δικές του – όταν αρνούταν τη συμμετοχή του στη μοτοπορεία: “Ήταν γραμμή του πρώην δικηγόρου μου [να πω ότι δεν ήμουν εκεί]… Δεν εκτελούσε αυτά που του έλεγα εγώ… Εκτελούσε εντολές της Χρυσής Αυγής, του Μιχαλολιάκου. “Είμαι κομματικός, τρέχει τίποτα;”, μου έλεγε”.

– Έδωσε στεγνά τον συγκατηγορούμενό του Γιάννη Λαγό, τον οποίο τοποθέτησε τόσο στη μοτοπορεία όσο και στο σημείο της επίθεσης με την χαρακτηριστική φράση: “στην κεφαλή της πορείας ήταν ο Λαγός στο αυτοκίνητό του ως συνοδηγός”. Θυμίζουμε ότι ο Λαγός αρνείται τη συμμετοχή του στη μοτοπορεία και την παρουσία του στο σημείο, αν και ταυτοποιήθηκε από φωτογραφίες και πινακίδα το βουλευτικό του αυτοκίνητο!

– Αναγνώρισε τον Μπαρέκα ως συμμετέχοντα στη μοτοπορεία, τον οποίο και ταυτοποίησε ως γραμματέα της τοπικής οργάνωσης Πειραιά. Ο Μπαρέκας δεν προσήλθε να απολογηθεί.

– Αποκάλυψε ότι στο ΑΤ Ελληνικού προσήλθε – με σκοπό την απελευθέρωση των προσαχθέντων – όχι μόνο ο Λαγός, αλλά και ο ίδιος καθώς και ο Παναγιώταρος. Πιο πριν ανέφερε ότι “τη μοτοπορεία οργάνωναν οι τοπικές Πειραιά και Νίκαιας” και ότι με τον ίδιον επικοινώνησαν για να συμμετάσχει “από τη Μεσογείων”.

«Εντύπωση προκάλεσαν οι ερωτήσεις του συνηγόρου του Λαγού προς τον Μίχο, όπως η εξής προσπάθεια ερμηνείας των μηνυμάτων του Λαγού: “Μήπως το “τους γαμήσαμε” αφορούσε την επιτυχημένη παρέμβαση των βουλευτών στο ΑΤ Ελληνικού και τη μη μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις;”, ρώτησε ο κύριος Αλεξιάδης», σχολιάζει ο ιστότοπος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 10 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί με τις αγορεύσεις εισαγγελέως, δικηγόρων και την έκδοση της απόφασης.

Σημειώνεται ότι ο Λαγός δεν παρουσιάστηκε για να απολογηθεί, επικαλούμενος τις υποχρεώσεις του ως ανεξάρτητου, πλέον, ευρωβουλευτή.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις