16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Απίστευτα πράγματα: Η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά στον σχηματισμό δικογραφιών για καθεμιά από τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Ημερομηνία:

Απο τη μαζική λογοκρισία αναφορών γιΑ την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, τώρα έρχεται η ποινικοποίηση των μαζικών διαδηλώσεων αλληλεγγύης που γίνονται με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά στους δρόμους μεγάλων πόλεων. Σϋμφωνα με διαρροές της ΕΛ΄.ΑΣ. στο σχηματισμό δικογραφιών για καθεμιά από τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας προχωρά η Αστυνομία διότι, όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί για καμία απ’ αυτές δεν έχει εφαρμοστεί η «προβλεπόμενη από το νέο νόμο διαδικασία».

Νέο τρόπο έτσι ώστε να «συνετιστούν» οι πολίτες σχετικά με τις κινήσεις αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα φαίνεται να θέτει σε εφαρμογή η ΕΛ.ΑΣ. μετά από τέσσερις διαδοχικές ημέρες κατά τις οποίες χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν στους δρόμους ειρηνικά για το δικαίωμα του απεργού πείνας.

Σύμφωνα με διαρροές της αστυνομίας στην Καθημερινή και το TheToc, ξεχωριστές δικογραφίες έχουν σχηματιστεί απο την ΕΛ.ΑΣ. για καθεμία από τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιούνται καθημερινά σε περιοχές σε όλη τη χώρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δικογραφίες αφορούν την παραβίαση των μέτρων κατά τις διασποράς του κορονοϊού και παραβάσεις του νομου περί συναθροίσεων, καθώς σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., δεν έχει γίνει επίσημη αναγγελία στην αστυνομία για τις συγκεκριμένες συγκεντρώσεις, ούτε έχουν οριστεί υπεύθυνοι διοργανωτές. Όλες οι σχετικές δικογραφίες διαβιβάζονται στον Εισαγγελέα, θα υποβληθούν στον εισαγγελέα, ο οποίος στη συνέχεια θα αποφασίσει για τα περαιτέρω. Εάν δηλαδή θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή εάν θα διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναθέτωντάς την στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ που μίλησαν στην «Καθημερινή», σ’ αυτή τη φάση οι δικογραφίες δεν θα αφορούν σε συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα αλλά τους φορείς και συλλογικότητες που απηύθυναν τα καλέσματα. Στο δεύτερο ενδεχόμενο, που είναι και το πιο πιθανό οι αστυνομικές υπηρεσίες υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών θα στείλουν κλήσεις για καταθέσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν ποια φυσικά πρόσωπα έχουν διοργανώσει τις κινητοποιήσεις.

The Press Project

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ