19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Απίστευτες δηλώσεις Τούρκου πρέσβη: Δεν αγνοούμε εμείς την Κρήτη, εσείς αγνοείτε την Τουρκία

Ημερομηνία:

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη για το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, ο Μπουράκ Οζουγκεργκίν ρωτήθηκε “πως είναι δυνατόν το επίμαχο μνημόνιο να αγνοεί ένα μεγάλο νησί όπως είναι η Κρήτη”

Κάλεσμα στην Ελλάδα «να συζητήσει με την Τουρκία» για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες στην ανατολική Μεσόγειο απευθύνει ο τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκεργκίν σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αποτύπωμα» και τον Παύλο Τσίμα, η οποία θα προβληθεί τα μεσάνυχτα.

Στη σκιά του μνημονίου κατανόησης Λιβύης – Τουρκίας, που κυρώθηκε στην τουρκική Βουλή, ο κ. Οζουγκεργκίν εμφανίζει την επίμαχη συμφωνία ως απάντηση στην περιθωριοποίηση της Άγκυρας από τις υπόλοιπες δυνάμεις της περιοχής και τις έρευνες της Κυπριακής δημοκρατίας για υδρογονάνθρακες.

«Είναι περίπλοκο…»

Ειδικότερα, ερωτηθείς από τον Παύλο Τσίμα αν η Ρόδος, ένα μεγάλο νησί, και η Κρήτη, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά στη Μεσόγειο, μπορούν να αγνοούνται από το επίμαχο μνημόνιο, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα απαντά αρχικά ότι «αυτό είναι μια θεμιτή ερώτηση. Το διεθνές δίκαιο γενικά και ειδικά το ναυτικό δίκαιο είναι πολύ περίπλοκα ζητήματα. Πολλοί σχετικοί παράγοντες λαμβάνονται υπόψιν όταν φτάνουμε στην τελική γραμμή, όπως η κατεύθυνση των ακτών, το μήκος της σχετικής ακτής, το αν ένα νησί έχει καθοριστική σημασία σε μια ηπειρωτική ακτογραμμη και πολλά άλλα και γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο…».

Και προσθέτει με νόημα:

«Εσείς μας αγνοείτε»

«Το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό. Κι αυτό είναι, αναφέρατε το να αγνοηθεί…(η Κρήτη). Η Τουρκία είναι αυτή που αγνοείται, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων αγνοούνται από τους Ελληνοκυπρίους και με την υποστήριξη της Ελλάδας».

«Να συζητήσουμε»

Σε αυτό το πλαίσιο, ο τούρκος διπλωμάτης απευθύνει την πρόσκληση για ελληνοτουρκικό διάλογο: «Όλο αυτό τον καιρό λέμε ‘’για καθίστε, δεν μπορείτε να αγνοείτε τη μεγαλύτερη ακτογραμμή της Ανατολικής Μεσογείου’’. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε μια ήρεμη κατάσταση και να συζητάμε μεταξύ μας..»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...