Ρίχνουν τώρα την ευθύνη στους εθελοντές για τις φωτιές από Ταυρωνίτη μέχρι Πλατανιά – Μεγάλη ρύπανση σε όλη την περιοχή

Κανένα σχόλιο

Χρειάστηκε να περάσουν 6 ολόκληρες ημέρες για να πάρει θέση ο Δήμος Πλατανιάς για την απαράδεκτη εικόνα στις παραλιες από Ταυρωνίτη μέχρι Πλατανιά με τις φωτιές στα σκουπίδια που συγκεντρώθηκαν από την κακοκαιρία.

Στην ανακοίνωσή του δεν παραδέχτηκε ότι την εντολή είχε δώσει ο ίδιος και μιλούσε για “αυθαίρετες και παράνομες” ενέργειες από “άγνωστους” δράστες.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται το εξής:

"Sponsored links"

Η αλόγιστη καύση που προηγήθηκε σε ορισμένες παραλίες από αγνώστους, είναι αυθαίρετη, παράνομη και δυσχεραίνει εξαιρετικά το έργο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Πλατανιά η οποία είναι αρμόδια για τη διαχείριση των συσσωρευμένων αποβλήτων της θεομηνίας.

Όμως, μετά από ανάρτηση του Αντιδήμαρχου Πλατανιά Γιώργου Καλαϊτζάκη φανερώνεται μια πολύ διαφορετική εικόνα αφού φαίνεται, οι φωτιές δε μπήκαν με πρωτοβουλία “αγνώστων” αλλά σε συνεννόηση με τον Δήμο Πλατανιά και μάλιστα με τη συμμετοχή εθελοντών μαθητών από σχολεία της περιοχής!

Γράφει ο Γιώργος Καλαϊτζάκης:

Πρώτη λυκείου Βουκολιών μαζεύουν τα πλαστικά που ξέβρασε η θάλασσα στο Ταυρωνιτη Η διαχείριση από το δήμο είναι πρώτα μαζεύουμε τα πλαστικά και μετά καίγονται τα καλάμια. Καλάμια με πλαστικά δεν έχει βάλει φωτιά ο δήμος σε καμία περίπτωση

Είναι ξεκάθαρο από την ανάρτηση ότι ο Δήμος Πλατανιά έδωσε την εντολή για τις φωτιές στους εθελοντές, και τώρα, μετά από τη συζήτηση που δημιουργήθηκε ρίχνουν την ευθύνη στους εθελοντές που δεν καθάρισαν καλά την παραλία από τα πλαστικά! Βεβαίως, καμία ευθύνη δε φέρουν άνθρωποι που πρόσφεραν τον ελεύθερο χρόνο τους δίχως πληρωμή και εκτέλεσαν απλά τις εντολές που τους έδωσαν από τον Δήμο.

Όπως είναι φανερό και από τις φωτογραφίες του “Αγώνα της Κρήτης” όχι μόνο υπάρχουν καθε λογής σκουπίδι μαζί με τα καλάμια αλλά όπως έχει καταγγελθεί, υπάρχουν ακόμη και νεκρά ζώα που καίγονται στις παραλίες του τουριστικού Πλατανιά.

Προφανώς, πέραν της πολύ άσχημης εικόνας, εδώ υπάρχουν και ζητήματα δημόσιας υγείας αφού η καύση συνεχίζεται επί ημέρες με όλη την περιοχή να έχει μετατραπεί σε ντουμάνι.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες:

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις