Απίστευτο: Το Twitter απαγορεύει λέξεις όπως «αφέντης», «σκλάβος» και «μαύρη λίστα»

Κανένα σχόλιο

Η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό ήταν η αφορμή ώστε το ποτήρι “να ξεχειλίσει”, οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους διεθνώς στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τον ρατσισμό και την ανισότητα, ενώ ακόμη συνέβαλε στην ανάδυση του κινήματος Black lives Matter.

Ταυτόχρονα ανοίχτηκε ένας νέος διάλογος για το “πολίτικαλ κορέκτ” λεξιλόγιο, ενώ οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, με πρωταγωνιστή το Twitter, με την πρώτη ευκαιρία έδειξαν έμπρακτα τη στήριξή τους στο κίνημα.

Στην προσπάθειά της να καταπολεμήσει τον ρατσισμό και τις κοινωνικές ανισότητες, η δημοφιλής πλατφόρμα, σύμφωνα με το BBC, προχωράει στην απαγόρευση διαφόρων όρων όπως τις λέξεις “σκλάβος”, “αφέντης” και “μαύρη λίστα”, οι οποίες θα αντικατασταθούν με άλλες.

"Sponsored links"

Για παράδειγμα λέξεις όπως Master (αφέντης)/Slave (Σκλάβος), θα αντικαθίστανται με τις εξής: Leader(Αρχηγός)/Follower(Ακόλουθος).

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις