«Απαίτηση για κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια»: Κινητοποιήσεις σε Χανιά και Ηράκλειο ενάντια στους πλειστηριασμούς | Φωτός + Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Δύο κινητοποιήσεις είχαν χθες στο Ηράκλειο αναφορικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών. Όπως είχαμε γράψει και σε δικό μας χθεσινό ρεπορτάζ, μέλη της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι έξω από το υποκατάστημα της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στην οδό Κόσμων

Σύμφωνα με σχετικό κείμενο η Λαϊκή Στάση Πληρωμών «εκφράζει έντονα την αγανάκτησή της για την αντικοινωνική πολιτική της Συνεταιριστικής Τράπεζας προς τους πελάτες-μετόχους της των οποίων την ακίνητη περιουσία εκποιεί ακολουθώντας τις μεθόδους των υπολοίπων συστημικών τραπεζών».

Λίγο αργότερα, στις 15.30 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένου ραντεβού έξω από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Εκεί, οι πολίτες που συμμετείχαν στη δράση μαζί με τη Λαϊκή Στάση Πληρωμών απέτρεψαν τον πλειστηριασμό μίας πρώτης κατοικίας 90 τ.μ.  στον Αγιο Ιωάννη Ήρακλείου από την Eurobank και ΑΧΑ ασφαλιστική και ενός οικοπέδου 1890 τμ στα Σταυράκια επί της Εθνικής οδού Ηρακλείου Μοιρών.

"Sponsored links"

Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών, σε σχετική ανακοίνωση καλεί τους πολίτες «να μην εφησυχάζουν ακούγοντας ανακοινώσεις από τα ΜΜΕ για προστασία της πρώτης κατοικίας διότι δεν έχει ψηφισθεί κανένας σχετικός νόμος ακόμη».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες της πόλης μας θα πρέπει να γνωρίζουν οτι η πρώτη κατοικία δεν προστατεύεται από τα ασφαλιστικά ταμεία , ούτε προβλέπεται ανάλογη νομοθεσία. Η συμμετοχή όλων στον αγώνα κατά της εκποίησης της ακίνητης περιουσίας μας σηματοδοτεί την απαίτηση όλων για κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια».

Δείτε και σχετικό βίντεο:

Κινητοποίηση και στα Χανιά

Να σημειώσουμε ότι σχετική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά όπου πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Ειρηνοδικείο Χανίων στις 15.30 το μεσημέρι της Τετάρτης. Πραγματοποιήθηκε μόνο ένας πλειστηριασμός οικοπέδου και αγροτεμάχιου στο Βασιλόπουλου Κολυμπαρίου από την Eurobank.

Ο πλειστηριασμός κηρύχθηκε άγονος αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Και στα Χανιά πάντως οι πολίτες που συγκεντρώνονται σημειώνουν ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός αφού οι διαδικασίες συνεχίζονται κανονικά, ιδιαίτερα από συγκεκριμένες τράπεζες και παρά τις υποσχέσεις που έχει δώσει η κυβέρνηση.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις