21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Απαγωγή και φόνος 17χρονης μουσουλμάνας έξω από τέμενος – Ο αριθμός των επιθέσεων εις βάρος μουσουλμάνων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 57%

Ημερομηνία:

Μια 17χρονη μουσουλμάνα απήχθη έξω από τέμενος στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ και δολοφονήθηκε, ενώ η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα ως ύποπτο για την δολοφονία της νεαρής το πτώμα της οποίας βρέθηκε πεταμένο σε λίμνη, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η επίθεση προκάλεσε θλίψη και τρόμο στην μουσουλμανική κοινότητα, η οποία είχε συγκεντρωθεί για να προσευχηθεί στο τέμενος λόγω του Ραμαζανίου.

Η επίθεση σημειώθηκε νωρίς χθες το πρωί όταν το θύμα με φίλες του που έφευγαν από το τέμενος ενεπλάκησαν σε διένεξη με τον οδηγό αυτοκινήτου στην κοινότητα του Στέρλινγκ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της κομητείας του Φέρφαξ.

Κάποια στιγμή ο οδηγός βγήκε από το όχημά του και επιτέθηκε στο κορίτσι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι φίλες της έτρεξαν για να γλιτώσουν από την επίθεση του άνδρα και αργότερα κατήγγειλαν στις αρχές την εξαφάνισή της με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό της στις κομητείες του Φέρφαξ και του Λάουντουν.

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Περίπου στις 15.00 βρέθηκε το πτώμα μιας γυναίκας, που φέρεται ότι ανήκε στην 17χρονη, σε λίμνη του Στέρλινγκ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στην διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό της οι αρχές σταμάτησαν έναν οδηγό ο οποίος “οδηγούσε ύποπτα στην περιοχή” και τον συνέλαβαν. Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο άνδρας αυτός είναι ο 22χρονος Ντάργουιν Μαρτίνες Τόρες.

Η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία εις βάρος του Τόρες και οι αρχές δεν αποκλείουν να πρόκειται για έγκλημα μίσους.

Ο αριθμός των επιθέσεων εις βάρος μουσουλμάνων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 57% το 2016 φθάνοντας στις 2.213, από 1.409 που ήταν το 2015, ανέφερε σε έκθεσή του τον περασμένο μήνα το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...