Απαλλάχτηκαν και οι 13 Πακιστανοί για τη φονική συμπλοκή στο Τυμπάκι

Κανένα σχόλιο

Και οι 13 Πακιστανοί που παραπέμφθηκαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου ως εμπλεκόμενοι είτε με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία είτε ως συνέργεια στην υπόθεση της φονικής συμπλοκής στο Τυμπάκι, τον περασμένο Νοέμβριο, απαλλάχθηκαν από την βασική κατηγορία που αντιμετώπιζαν.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι ήταν 16 εκ των οποίων οι τρεις ανήλικοι. Ανάμεσα στους τρεις ανήλικους ήταν και ο βασικός, ο οποίος δικάστηκε και καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών από το αρμόδιο δικαστήριο Ανηλίκων.

Για τους τρεις η υπόθεση διαχωρίστηκε λόγω ανηλικότητας.
Το δικαστήριο σήμερα αφορούσε στους 13 ενήλικους. Από αυτούς παρόντες στη δίκη ήταν τέσσερις εκ των οποίων οι τρεις βασικοί αφού αντιμετώπιζαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

"Sponsored links"

Όπως προαναφέρθηκε, άπαντες απαλλάχθηκαν σε σχέση με τη βασική κατηγορία και κρίθηκαν ένοχοι μόνο για το αδίκημα της συμπλοκής. Επιπλέον κάποιοι κρίθηκαν ένοχοι για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και της παράνομης εισόδου στην χώρα.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν κινήθηκαν από 18 έως 22 μήνες ανά περίπτωση.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων κ. Γιώργος Φραντζεσκάκης και Γιάννης Βέρρας εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ποινική αντιμετώπιση των εντολέων τους, υπογραμμίζοντας ότι το δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό τους ότι δηλαδή οι κατηγορούμενοι δεν είχαν καμία ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις