21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Απαντούν οι καταστηματάρχες της παλιάς πόλης στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων για τη δημιουργία νέου συλλόγου

Ημερομηνία:

Τη δική της απάντηση δίνει η Συντονιστική Επιτροπή Εμπορικών Τουριστικών Επιχειρήσεων παλιάς πόλης μετά το δελτίο τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για το θέμα της δημιουργίας νέου εμπορικού συλλόγου για τα εμπορικά καταστήματα της παλιάς πόλης των Χανίων με αφορμή τον Κανονισμό για την Παραχώρηση Κοινόχρηστων Χώρων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η πρωτοβουλία μας για την δημιουργία νέου συλλόγου ξεκίνησε με αφορμή τον νέο κανονισμό για την παραχώρηση κοινόχρηστων. Η στάση του ΕΣΧ κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων, μας οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο κλάδος μας δεν εκπροσωπείται και αρχίσαμε να διερευνούμε τις εναλλακτικές μας.

Η έμπνευση και η οργάνωση της σύστασης του συλλόγου απέχει από πολιτικές σκοπιμότητες και παρασκηνιακές συζητήσεις, όπως υπαινίσσεται το ΕΣΧ. Τα μόνα συμφέροντα που καλούμαστε να υπηρετήσουμε είναι αυτά του κλάδου μας πιο εξειδικευμένα, μακριά από πολιτικές αποχρώσεις. Κανένας άλλος παράγοντας δεν εμπλέκεται στην δημιουργία του. Το καταστατικό μας άλλωστε έχει συνταχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μας προφυλάσσει από απόπειρες κομματικοποίησης και άλλους διασπαστικούς παράγοντες.

Ο μοναδικός λόγος για να μην δημιουργηθεί ο Σύλλογος μας,  είναι αν η αδιαφορία του  κόσμου για τα κοινά, μας αφοπλίσει με την απουσία του.

Έτσι καλούμε ξανά τους συναδέλφους να αγκαλιάσουν το εγχείρημά μας και να παρευρεθούν στις 25 Οκτωβρίου στις 8.30 το πρωί στο καφέ Κεντρικόν ( πίσω από την Μητρόπολη), για εγγραφή στον σύλλογο και ενημέρωση.

Υ.Γ. Η εγγραφή κάποιου στον σύλλογο μας δεν αποκλείει την συμμετοχή του στο ΕΣΧ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...

Ρεσιτάλ για 2 πιάνα στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σε συνεργασία...

Με εκπροσώπους ΤΟΕΒ της Π.Ε. Χανίων ο Νίκος Καλογερής

Η επικείμενη αλλαγή της νομοθεσίας από το ΥΠΕΝ που...

Πασχαλινό Bazaar από τον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, διοργανώνει Πασχαλινό Bazaar με...