15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Απεγνωσμένοι οι μουσικοί στα Χανιά – Γενική Συνέλευση το Σάββατο στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας

Ημερομηνία:

Mε ανακοίνωσή του το Παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, αναφέρεται στη μάχη που δίνουν οι μουσικοί για την εξασφάλιση της επιβίωσης των μουσικών.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Απέναντι μας έχουμε την κυβέρνηση και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εξυπηρετεί, με κοινό τους στόχο να πληρώσουμε πάλι εμείς οι εργαζόμενοι και αυτή την κρίση. Λίγο πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το πρώτο lockdown, βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη στιγμή. Τα χρέη των περισσότερων έχουν χτυπήσει κόκκινο και περιμένουμε το Φλεβάρη 500 ευρώ για να πληρώσουμε το νοίκι του Νοέμβρη.

Ας δούμε τι λέει η Κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για τη χρονιά που μόλις μπήκαμε. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» (Σαββατοκύριακο 6-7 Φεβρουαρίου) αναφέρει συγκεκριμένα :

«Το 2020 η πανδημία οδήγησε σε μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψους 24 δις. Ευρώ». «Για τη χρονιά που διανύουμε ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει πόρους για την πανδημία ύψους 7,5 δις ευρώ, ενώ ότι πρόσθετο χρειαστεί θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να καλυφθεί, στο πλαίσιο των πεπερασμένων δημοσιονομικών πόρων που μπορούν να διατεθούν». «Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη διαχείριση των δημόσιων πόρων και να τους διοχετεύσουμε με δικαιοσύνη και λογική. Για αυτό και η διαχείριση της κρίσης στην επόμενη φάση θα ρίχνει το βάρος όχι σε γενικά οριζόντια μέτρα, αλλά σε στήριξη εξατομικευμένη, που βοηθά κατά προτεραιότητα εκείνους που έχουν απόλυτη ανάγκη».

Με λίγα λόγια όποιος πρόλαβε πήρε, γιατί τα λεφτά τελειώνουν και τώρα θα πάρουν μόνο αυτοί που έχουν «απόλυτη ανάγκη». Αν προσθέσουμε στα παραπάνω τις καταγγελίες που έρχονται στο Σωματείο για διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ ακόμα και για 100 ευρώ, αλλά και το ότι από το Μάρτιο ξαναξεκινούν οι πλειστηριασμοί κατοικιών, καταλαβαίνουμε πως θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση αυτούς που έχουν «απόλυτη ανάγκη».

Δε σταματούν μόνο εκεί. Αντίθετα παίρνουν τα μέτρα τους, για να αντιμετωπίσουν τη διεκδίκηση και τον ξεσηκωμό αυτών που έχουν «απόλυτη ανάγκη». Έτσι ενώ δεν μπορούν να προσλάβουν γιατρούς, νοσηλευτές, καθηγητές και οδηγούς λεωφορείων, προσλαμβάνουν
χιλιάδες αστυνομικούς για τα Πανεπιστήμια. Συγχρόνως φέρνουν νόμο για να ψηφιστεί την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, που δικάζει με βάση τον «τρομονόμο», όποιον καλλιτέχνη – δημιουργό τολμήσει να κάνει έργο που μιλά για τη δράση αυτού που υπερασπίζεται το σπίτι του από τους πλειστηριασμούς ή αυτού που διεκδικεί ηλεκτρικό ρεύμα για την οικογένεια του.

Για όλα αυτά «απόλυτη ανάγκη» είναι να πάρουμε την υπόθεση της επιβίωσής μας και της ζωής μας στα χέρια μας.

Συμμετέχουμε στην Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου/ Παράρτημα Κρήτης στα Χανιά το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 3 μ.μ. στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...