Απελευθέρωση χελώνας Μύδας στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Άλλη μία χελώνα θα απελευθερώσει στο φυσικό περιβάλλον της το Ενυδρείο Κρήτης. Είναι χελώνα ΜΥΔΑΣ που αποτελεί προστατευόμενο είδος όπως και η caretta caretta.

Βρέθηκε τραυματισμένη από τον βιολόγο Μιχάλη Δρετάκη  ο οποίος τη μετέφερε την επόμενη κιόλας μέρα στις εγκαταστάσεις του Ενυδρείου Κρήτης για να της παρασχεθούν  οι πρώτες βοήθειες από το έμπειρο προσωπικό του τμήματος Ενυδρειολογίας. Μετά από 7,5 μήνες παραμονής στους χώρους του Ενυδρείου Κρήτης,  υγιής πια και αρκετά ζωηρή, η μικρή χελώνα ΜΥΔΑΣ, μπορεί να επιστρέψει με ασφάλεια στο φυσικό της περιβάλλον. Η απελευθέρωση θα πραγματοποιηθεί και αυτή τη φορά στην παραλία μπροστά από το Ενυδρείο αυτή την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου  και ώρα 11:30.

Ιστορικό χελώνας

"Sponsored links"

Η μικρού σχετικά μεγέθους χελώνα (καμπύλου μήκους 28 εκ., βάρους 3.5 κιλών) του είδους Chelonia mydas, βρέθηκε μπλεγμένη σε πετονιές στην περιοχή Ανάλουκας – ακρωτήρι Μαύρο Μουρί της Σητείας στις 2/4/2014, κατά την διάρκεια ερευνητικής αποστολής του Μ.Φ.Ι. Κρήτης με επικεφαλής τον βιολόγο Μιχάλη Δρετάκη. Το προσωπικό της Ενυδρειολογίας, μετά την ενημέρωση του από τον ΑΡΧΕΛΩΝ (κ. Π. Τσάρο), επικοινώνησε με τον κ. Δρετάκη ο οποίος και μετέφερε την επόμενη μέρα τη χελώνα στις εγκαταστάσεις του Ενυδρείου Κρήτης για περίθαλψη.

Η χελώνα έφερε αρκετά εξωτερικά τραύματα στην περιοχή του λαιμού εκ’ των οποίων τα περισσότερα ήταν σε φάση επούλωσης. Δεν έφερε κάποια μάρκα, ήταν αρκετά ζωηρή και ανταποκρίθηκε άμεσα στην παρουσία τροφής. Σε ακτινογραφία που πραγματοποιήθηκε (κτηνιατρείο κ. Π. Νικηφοράκη) δεν παρατηρήθηκε αγκίστρι στον οισοφάγο.

Η χελώνα φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ενυδρείου Κρήτης έως την πλήρη αποκατάσταση της υγείας της. Σήμερα, μετά από 7.5 μήνες παραμονής με την φροντίδα και την περιποίηση των μελών της ομάδας ενυδρειολογίας του Ενυδρείου Κρήτης, υγιής, μαρκαρισμένη ετοιμάζεται να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον.

Η χελώνα Chelonia mydas όπως και η Caretta caretta αποτελεί  προστατευόμενο είδος, Οι επιστήμονες του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και του Ενυδρείου Κρήτης είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι μιας και άλλο ένα άτομο επιστρέφει υγιές στο φυσικό περιβάλλον. Το γεγονός, έρχεται να μας υπενθυμίσει την ανάγκη και τον σεβασμό στη θαλάσσια ζωή και να μας ευαισθητοποιήσει σε γενικότερα θέματα προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος.

agronews.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις