Απεργία και τεράστια μοτοπορεία με χιλιάδες μηχανάκια στο κέντρο της Αθήνας από κούριερ και διανομείς | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 8 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι με δίκυκλο και μεγάλη  μοτοπορεία στους δρόμους της Αθήνας. Κούριερ, ντελιβεράδες και υπάλληλοι εξωτερικών εργασιών που εργάζονται με δίκυκλο συγκεντρώθηκαν στις 11:00 π.μ. στο Πεδίο του Αρεως και ξεκίνησαν μοτοπορεία στους δρόμους της Αθήνας.

Την απεργία και μοτοπορεία διοργάνωσε η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ).

Τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι η καθολική εφαρμογή του Ν. 4611/2019 που υποχρεώνει τους εργοδότες να δηλώνουν τα οχήματα μεταφοράς και διανομής στο ΕΡΓΑΝΗ και προβλέπει:

"Sponsored links"

*Η φωτογραφία από την Καίτη Λιβιεράτου

  • Εταιρικό μηχανάκι ή αποζημίωση χρήσης και συντήρησης δικύκλου με ποσό τουλάχιστον ίσο με15%  του μισθού
  • Παροχή μέσων ατομικής προστασίας (κράνος, γάντια, μπουφάν, μπότες κλπ) – ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά — ενιαία ειδικότητα — ενάντια στην απορρύθμιση της εργασίας
  • 5νθήμερο/8ωρο με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Φωτό: eurokinissi /Στέλιος Μισινάς

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις