Αποδιοργανωμένο κράτος

Κανένα σχόλιο

Γράφει ο Κανάκης Γερωνυμάκης

Είμαι 92 ετών. Θυμάμαι τη ζωή 80 χρόνια. Δεν θυμάμαι άλλη φορά όπως τώρα ατιμωρησία, επιείκεια και ανοχή στους παράνομους και στους εχθρούς του λαού. Τους συλλαμβάνουνε κάπου-κάπου και σε λίγο τους αφήνουμε να συνεχίσουνε το κακοποιό έργο τους. Ντρέπομαι σαν Έλληνας πολίτης όταν διαβάζω ότι οι αστυνομικοί κρατώντας τα όπλα τους, φεύγουνε δαρμένοι κάθε φορά που τους κάνουνε επίθεση οι αλήτες, αντεξουσιαστές και Ρουβικώνες. Ντρέπομαι όταν διαβάζω ότι στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια, έχουνε θύλακα οι κακοποιοί και το κράτος δεν είναι εις θέση να καταλάβει την «πρωτεύουσά» τους.

Κάπου εδιάβαζα ότι ο Κονδύλης, όταν ο στρατός βρέθηκε αποδιοργανωμένος, έβγαλε αυστηρές διαταγές, και όταν δύο στρατιώτες τις αδιαφόρησαν, τους τουφέκισε! Πολύ κρίμα ήτανε οι δύο νέοι, μα τους θυσίασε για να φτιάξει στρατό. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να θυσιαστούνε ζωές μα θα έλεγα ότι δεν πρέπει να έχουνε δεμένα χέρια οι αστυνομικοί. Θα δεχόμουνα να σπούνε τα πόδια οι αστυνομικοί αυτών που τους δέρνουνε. Πολύ ψυχραιμία χρειάζεται να κρατάς όπλο και να δέχεσαι να σε δέρνουνε. Έχουνε αποθρασυνθεί αυτοί οι εχθροί του λαού και του κράτους παρεισφρύουν σε κάθε εκδήλωση και σπούνε τζαμαρίες, και καίουν αυτοκίνητα και κάνουνε λεηλασίες. Δεν μπορούνε να εμπιστευτούμε ότι μπορούνε να προστατέψουνε την ασφάλειά μας οι αστυνομικοί, αφού δεν είναι εις θέση ούτε να αυτοπροστατευτούνε, με τους περιορισμούς που τους επιβάλουνε. Ας λασκάρουνε λίγο τα δεμένα χέρια των αστυνομικών και ας εφαρμοσουνε τους νόμους και να περιορίσουνε την ατιμωρησία και την ανοχή στα εγκλήματα. Ακόμα θα έλεγα ότι οι αλλοδαποί στον τόπο μας πρέπει να απολαμβάνουνε πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα, μα όταν αποδυκνείονται κακοποιά στοιχεία να απελαύνονται. Δεν έχομε ανάγκη από εισαγόμενη εγκληματικότητα. Μακάρι να υπήρχε τρόπο σαν ξεφορτωθούμε ανώδυνα και τους γηγενείς.

"Sponsored links"

Ευρισκόμενος κάποτε στη Θεσσαλονίκη μου είπε υπερήλικας Μακεδόνας ότι άκουσε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, σε προεκλογικό του λόγο στην πλατεία Αριστοτέλους και είπε «.. Ο πολιτικός ανήρ οφείλει να είναι διορατικός και προσαρμοστικός…». Θα ήθελα να ρωτήσω τους πολιτικούς μας αν διαθέτουνε διορατικότητα, πως φαντάζονται ότι θα είναι η Ελλάδα σε λίγες δεκαετίες όταν θα γίνει μειονότητα οι ελληνισμός στην Ελλάδα. Μακρόπνοα και η εξουσία θα πέσει στους ξένους όταν θα πλημμυρίσει ο τόπος από αυτούς. Μα ο Βενιζέλος μίλησε και για προσαρμοστικότητα. Πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Το άσυλο στα ΑΕΙ είναι στη διάθεση των κακοποιών και το χρησιμοποιούνε σαν ορμητήριο και σαν κατασκευαστήριο βομβών μολότοφ, ενώ οι αστυνομικοί δεν μπορούνε να μπούνε να τους ενοχλήσουνε. Σε κάθε περίπτωση να είναι σεβαστό το άσυλο στα πανεπιστήμια, μα κατ’ εξαίρεση όταν το κρατούνε παράνομοι, να μη χρειάζονται άδεια οι αστυνομικοί για να επεμβούνε.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Γεννήθηκε στην κοινότητα Ασφένδου στις 31 Δεκεμβρίου 1926 και διετέλεσε για πολλά χρόνια γραμματέας της κοινότητας. Έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων μέσω των οποίων μαθαίνουμε τα ήθη και τα έθιμα όχι μόνον των Σφακιών αλλά όλης της Κρήτης. Έργα του "Κοινότης Ασφένδου Σφακίων", "Περιπλοκάδια", "η Κρήτη στο πρόσφατο παρελθόν", "Σφακιανή Λαογραφία" κ.α. Τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο του "Περιπλοκάδια" με Α΄έπαινο και το βιβλίο του "Μαντιναδοποιημένες παροιμίες τση Κρήτης" απέσπασε το Β΄έπαινο. | Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου θα βρείτε εδώ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις