Αποζημίωση 6.000 ευρώ σε Ηριάννα και Περικλή για τις 400 μέρες άδικης κράτησής τους

Κανένα σχόλιο

Αποζημίωση 15 ευρώ στον καθένα, για κάθε μέρα από τις 400 της άδικης κράτησής τους, αναγνώρισε το Πενταμελές Εφετείο Αθήνας στην Ηριάννα και τον Περικλή, που κατηγορήθηκαν άδικα με βάση τον τρομονόμο για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησαν στη συνέχεια, η Ηριάννα δεν εργάζεται πια στο διδασκαλείο εκμάθησης νεοελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς, καθώς την θέση της πήραν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που είχαν περισσότερα μόρια, όσο εκείνη ήταν στη φυλακή. «Τους έκοψαν τα φτερά» είπε η συνήγορος του Περικλή. Η πλευρά της Ηριάννας και του Περική είχε ζητήσει να τους αναγνωριστεί η μάξιμουμ αποζημίωση που προβλέπεται από τον νόμο, δηλαδή 29 ευρώ τη μέρα, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε αποζημίωση συνολικά 6.000 ευρώ στον καθένα, για τις 400 μερες που κρατήθηυκαν άδικα.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, σε μία δίκη που χαρακτηριζόταν καφκική, οι δύο νέοι είχαν καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη, ωστόσο σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκαν.

"Sponsored links"

Όπως υποστήριξαν οι δικηγόροι τους, η κράτηση τους πέραν του ότι ήταν άδικη, τους εμπόδισε επαγγελματικά και τους στιγμάτισε κοινωνικά.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι σε μια παρόμοια υπόθεση, ένας άλλο θύμα του τρομονόμου, ο Τάσος Θεοφίλου έλαβε αποζημίωση περίπου 35.000 ευρώ για την άδικη πενταετή φυλάκισή του.

thepressproject.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις