Αποκαρδιωτικά τα ποσοστά εθισμού στο αλκοόλ στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Ένα θεωρητικό και βιωματικό σεμινάριο συνολικής διάρκειας 50 ωρών με ειδικευμένους στα θέματα της Αλκοολογίας εκπαιδευτές διοργανώθηκε στο Ηράκλειο και το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, οικογένειες με προβλήματα από το αλκοόλ, εθελοντές που θέλουν να βοηθήσουν, μέσω του Δικτύου Αλκοολογίας, στην πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ.

Με τα ποσοστά των εθισμένων στο αλκοόλ ατόμων να είναι αποκαρδιωτικά και με την Κρήτη να κατέχει θλιβερή πρωτιά ο ρόλος της οικογένειας και οι εικόνες που προσλαμβάνουν από αυτή τα παιδιά είναι καθοριστικές για τη μετέπειτα ζωή τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς η πρόληψη πρέπει να ξεκινάει πρώτα από τους ίδιους τους γονείς που αποτελούν πρότυπα και έμπνευση ζωής για τα παιδιά.

Τα προβλήματα που επιφέρει στον οργανισμό το αλκοόλ είναι πολύ σοβαρά ειδικά στις έγκυες γυναίκες και τα έμβρυα που κυοφορούν, ενώ η κατανάλωση στις μικρές ηλικίες ισοδυναμεί με μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στον εγκέφαλο που αναπτύσσεται έως τα 20 έτη.

"Sponsored links"

Τα Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ είναι ομάδες αυτοβοήθειας, κοινότητες οικογενειών, που συνίστανται από οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα από το αλκοόλ. Στην πόλη του Ηρακλείου, λειτουργούν τρία ΚΟΠΑ ένα στο Ρέθυμνο και ένα στο Αρκαλοχώρι. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα και η συνάντηση διαρκεί 1.5 ώρα.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ:

neakriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις