Αποκατάσταση του ρολογιού στον δημοτικό κήπο Χανίων με έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων

Κανένα σχόλιο

Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης του Ρολογιού στον Δημοτικό Κήπο Χανίων, ενός από τα εμβληματικά τοπόσημα της πόλης, που όμως σήμερα διατηρείται σε κακή κατάσταση, έδωσε ομόφωνα κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, με επίβλεψη του υπουργείου Πολιτισμού. Είχε προηγηθεί το 2014 η έγκριση από το ΚΣΝΜ της μελέτης αποκατάστασής του.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 528.736,41 ευρώ και έχει προταθεί για ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020». Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2017 και να διαρκέσουν μέχρι το 2023.

"Sponsored links"

Το Ρολόι βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του δημοτικού κήπου Χανίων. Έχει χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης που χρήζει ειδικής κρατικής προστασίας και ως ιστορικό κτίριο. Οικοδομήθηκε την περίοδο 1924-1927. Η διάρθρωσή του είναι τριμερής, καθώς διαχωρίζεται σε βάση, κορμό και στέψη που διαμορφώνεται σε κυκλικό περίπτερο.

Οι επεμβάσεις ενίσχυσης και επισκευών του μνημείου αποσκοπούν στην ανάδειξή του, την αποκατάσταση της αρχικής μορφής του, την προστασία του από περαιτέρω φθορά και την προστασία των διερχόμενων πεζών.

Εξάλλου, το 2012 είχε συγκληθεί επιτροπή για την εξέταση της ετοιμορροπίας του μνημείου, σύμφωνα με το άρθρο 41 του νόμου 3028/2002, η οποία είχε καταθέσει προτάσεις για την αποκατάσταση του μνημείου, ενώ επιπλέον, ως προσωρινό μέτρο, είχε ζητήσει την άμεση τοποθέτηση σκάφης περιμετρικά του μνημείου στη βάση του κωδωνοστασίου για να μην κινδυνεύουν οι πεζοί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today