17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Αποστολή”: Το συγκινητικό νέο σποτ του Θοδωρή Παπαδουλάκη για την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” είναι μία ΜΚΟ που ίδρυσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών που έχει ως επιδίωξη την ανακούφιση των ανθρώπων. Όπως σημειώνουν οι ίδιοι, η απόφαση για την ίδρυση της “είναι όχι μόνο η έκφραση της αγωνίας της διοικούσης Εκκλησίας για όσα συμβαίνουν και εκτυλίσσονται τον τελευταίο καιρό στην πατρίδα μας, αλλά και η συμβολή της στο μέτρο του δυνατού, στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται από πολλές πλευρές προς αναχαίτιση μίας πλημμυρίδας.”

Σε αυτό το πλαίσιο, ανάθεσαν στον Χανιώτη σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη τη δημιουργία μίας ταινίας μικρού μήκους, στην οποία ένας πατέρας και η κόρη του στέκουν αβοήθητοι κάτω από τη βροχή ενώ τους προσπερνούν περαστικούς που κρατούν ομπρέλες.

Όλοι φαίνονται να είναι στο δικό τους κόσμου, και αυτοί που δεν κρατούν ομπρέλες μοιάζουν αόρατοι στα μάτια τους. Ώσπου έρχεται ένας άνθρωπος και τους βλεπει. Έρχεται κοντά τους και τείνει την ομπρέλα προς το μέρος τους καλύπτωντάς τους από τη δυνατή βροχη.

Το μήνυμα είναι σαφές. Αν εμείς έχουμε ένα μέσο να καλύψουμε έστω μερικώς τους εαυτούς μας από την ισχυρή καταιγίδα των καιρών μας, δεν πρέπει να γινόμαστε τυφλοί στα προβλήματα αυτών που δεν έχουν ούτε αυτή την ομπρέλα προστασίας. Όπως γράφει και ο σκηνοθέτης, “σκοπός είναι να παροτρύνουμε τους συνανθρώπους μας ώστε να ανοίξουμε τα μάτια μας σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας στη σκληρή αυτή εποχή”.

Ένα μηνυμα που εκφράζει και το σκοπό της Οργάνωσης “Αποστολή”, αφού αναφέρουν και οι ίδιοι ότι για να αντιμετωπιστεί η κρίση: “Η αναγνώριση των λαθών μας, η υπέρβαση του προσωπικού μας θελήματος, η πραγματική διαφάνεια, η επιδίωξη της ομόνοιας και της ενότητας είναι μερικά από τα αντισώματα που θα χρειασθούν στην αντιμετώπιση μίας ασθένειας που κατατρώει σχεδόν όλες τις θεσμικές δομές μας”.

To σποτ ολοκληρώθηκε και ο Θοδωρής Παπαδουλάκης ανέρτησε το παρακάτω κείμενο:

Σας παρουσιάζουμε το νέο τηλεοπτικό σποτ της ΜΚΟ «Αποστολή». Ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει ως σκοπό την στήριξη ανθρώπων σε δύσκολη θέση.

Στη σκληρή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας της κρίσης η αλληλεγγύη και η ανακούφιση των συνανθρώπων μας είναι αναγκαία.

Η δράση του οργανισμού που κρατάει την ομπρέλα και βοηθάει τους συνανθρώπους μας να ξεπεράσουν τις μπόρες της σύγχρονης δύσκολης καθημερινότητας αποτέλεσε έμπνευση για την δημιουργία αυτού του τηλεοπτικού σποτ σε παραγωγή της Indigo View και σκηνοθεσία του Θοδωρή Παπαδουλάκη

Ευχαριστούμε τους: Κοκολάκης Γιώργος, Σταθόπουλος Γιώργος, Ευαγγελία Σαμαρά, Μπόγδη Αλεξάνδρα, Μπουζάκης Απόστολος, Καραζεπούνη Αργυρή, Καραζεπούνη Αναστασία, Αλευράκη Αγγελική, Ψαράκη Αγγελική, Καρανάκη Υρώ, Φωτοπούλου Εύη, Κοκκινάκη Μαρία, Αρζανιάδη Αλίκη, Πιαγκαλάκη Εύα, Νικολετάκη Ελισάβετ, Ελληνικάκη Ελευθερία-Μαρία, Τζαβάρα Ιωάννα, Νίκου Θωμάς, Γαλανάκη Αθηνά, Λυκάκη Ιωσηφίνα, Λυκάκη Στυλιανή, Δαλιεράκη Αικατερίνη, Παπαδάκη Αριάδνη, Μαρκατάτου Σοφία, Μαράκης Γιάννης, Βολάνη Χρυσούλα, Κνιθάκη Ελένη, Μαλανδράκη Μαρία, και όλους όσους βοήθησαν να γίνει όμορφα και αποτελεσματικά η δουλειά μας!! Special thanks στον @Petros Pattakos για τις υπέροχες φωτογραφίες!

Να υπενθυμίσουμε ότι τα γυρίσματα έγιναν την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στα πλαϊνά σκαλάκια της Αγοράς στην οδό Μουσουρών και η συμμετοχη των πολιτών, ανδρών και γυναικών, μικρών και μεγάλων ήταν μεγάλη.

Δείτε το βίντεο:

[vimeo url=”http://vimeo.com/114861330″]

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...