22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αποτοξίνωση με φυτά

Ημερομηνία:

Σέννα
Είναι τα φύλλα του φυτού Μασσιά η συναμική που το χρησιμοποιούσαν οι Άραβες γιατροί ως καθαρτικό. Μουσκεύετε λίγα φύλλα σέννας σ’ ένα ποτήρι βραστό νερό για πέντε περίπου ώρες. Σουρώστε το και πιείτε το πριν κοιμηθείτε το βράδυ. Συνεχίστε το ίδιο για 2-3 μέρες και συνεχίστε τις υπόλοιπες με ένα πιο ελαφρύ καθαρτικό.

Φασκόμηλο
Είναι ένα ευχάριστο ρόφημα και ανήκει στα πολύ ελαφρά καθαρτικά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε συνεχόμενα για πολλές μέρες. Βράστε 15 γρ. άνθη και φύλλα σε τρία ποτήρια νερό και πίνετε από ένα ποτήρι πρωί, μεσημέρι και βράδυ.

Απαραίτητο είναι για την καταπολέμηση του πάχους να φύγει το περιττό αλάτι από τον οργανισμό σας. Η υπερβολική ποσότητα αλατιού ευθύνεται για την υπέρταση. Γι’ αυτό χρησιμοποιήστε τα φυτά ως διουρητικά που ανακουφίζουν από το αλάτι τα νεφρά και σας επιτρέπουν να ελέγχετε εύκολα το βάρος σας.

Τέτοιου είδους διουρητικά φυτά είναι επίσης η Λουίζα και το χαμομήλι. Επίσης ο μαϊντανός, η γλυστρίδα, το σπανάκι, τα καρότα, το σέλινο, ο γλυκάνισος, ο βασιλικός, το κάρδαμο, το πεπόνι, ο κίμινος. Χρησιμοποιείται τα όσο πιο συχνά μπορείτε.
Το σέλινο ειδικά υποκαθιστά πολύ καλά το αλάτι. Σκόνη από σπόρους του κυκλοφορεί σε βαζάκια και μπαίνει σε κάθε φαγητό αντί για αλάτι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ