17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Αποφασίζει για κινητοποιήσεις η παγκρήτια σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων και Αγροτοκτηνοτρόφων τη Δευτέρα στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Το Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα καλεί σε παγκρήτια σύσκεψη τα ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων και τις Επιτροπές Αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων του νησιού, τη Δευτέρα 22 Οκτώβρη στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Αγαπητοί συναδέλφισσες και συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι, συνεχίζουμε να βιώνουμε καθημερινά εμείς και οι οικογένειές μας τα αποτελέσματα της ίδιας καταστροφικής για μας κυβερνητικής πολιτικής. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι όχι μόνο παραμένουν, αλλά οξύνονται, θέτοντας σε κίνδυνο τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να παράγουμε. Έχουν να κάνουν με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων μας και τους εκβιασμούς των μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων, το υψηλό κόστος παραγωγής, με την άγρια φορολογία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, τις μεγάλες εισφορές στον ΕΛΓΑ που είναι χωρίς κανένα αντίκρισμα στην αποζημίωση, τα κάθε είδους χαράτσια όπως ΕΝΦΙΑ κλπ., που συνολικά παίρνουν από τις τσέπες μας, πάνω από το 50% του καθαρού εισοδήματός μας.

Ο νέος προϋπολογισμός που η κυβέρνηση κοκορεύεται ότι έχει μόνο αντίμετρα δεν ακυρώνει κανένα από τους 1000 και άνω μνημονιακούς νόμους που μας έχουν φέρει σε αυτό το χάλι. Δεν παραγράφει τα χρέη και τους πλειστηριασμούς που συνεχίζουν να υπάρχουν για μας. Δεν μειώνει στο ελάχιστο τον ΦΠΑ στα αγροεφόδια, αγροτικά μηχανήματα και εργαλεία που εκτινάσσουν στο ύψος το κόστος παραγωγής. Ακόμα και το περιβόητο νοικοκύρεμα που επίσης κοκορεύεται η κυβέρνηση και μας λέει ότι έκφρασή του είναι η έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων, δουλεύει για τους τραπεζίτες και την εφορία. Δεν πρόλαβαν να μπουν τα χρήματα και παρακρατήθηκαν έναντι χρεών που η πολιτική τους μας έχει δημιουργήσει.

Πρόσφατα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανάρτησε τους νέους χάρτες μειονεκτικών περιοχών που αξιώνουν εξισωτικής αποζημίωσης για το 2019. Οι νέοι χάρτες αφήνουν πολλές τοπικές κοινότητες έξω από τις εξισωτικές αποζημιώσεις (31 περιοχές στο Ηράκλειο και 25 στα Χανιά). Παράλληλα, το ζήτημα της ελλιπούς δακοκτονίας, για το οποίο φέρουν ακέραια την ευθύνη κυβέρνηση και Περιφέριεα, έχει οδηγήσει σε μεγάλη μείωση της παραγωγής και του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών. Με τον ΕΛΓΑ να μην αποζημιώνει τη ζημιά που οι ίδιοι μας προκάλεσαν.

Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που είναι η συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, ακολουθεί πιστά τις συμφωνίες στο πλαίσιο της ΚΑΠ της ΕΕ, που αποτελεί εργαλείο για πιο γρήγορη συγκέντρωση γης και παραγωγής σε λιγότερα χέρια. Σε όλα τα παραπάνω προστίθεται ο κίνδυνος να βρεθούμε στο κέντρο πολεμικών επιχειρήσεων και αντιποίνων λόγω των αμερικανονατοϊκών βάσεων στο νησί μας και της παραπέρα εμπλοκής συνολικά της χώρας στα αμερικανονατοϊκά σχέδια που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν είναι μονόδρομος!

Τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι :

– Απολογισμός κινητοποιήσεων καλοκαιριού

– Εξελίξεις στη μικρομεσαία αγροτιά

– Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για διεκδίκηση λύσης στα προβλήματά μας

Οι Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι και επιτροπές αγώνα αγροτών που συμμετέχουν στο Παγκρήτιο Συντονιστικό ως μέρος του οργανωμένου αγροτικού κινήματος που εκφράζεται από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων διεκδικούν:

* Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος.

* Ακατάσχετο των 15.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς,

"google ad"

* Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο, διεκδικούμε 12.000 ευρώ ατομικό αφορολόγητο όριο και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

* Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, πραγματικές συντάξεις και όχι βοηθήματα, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ενημερότητας, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης στα 60 και στα 55 για τους άντρες και τις γυναίκες αντίστοιχα.

* Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του. Να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς.

* Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.

* Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ. Διεκδικούμε δημόσιο ΕΛΓΑ με ουσιαστική κρατική ενίσχυση και στήριξη που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους χωρίς καθυστερήσεις.

* Να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί στο σύνολο της παραγωγής που έχασαν και αυτοί που δεν έχουν λόγω ακαρπίας.

* Να μην αποχαρακτηριστούν οι μειονεκτικές περιοχές και να μην περικοπούν οι αντίστοιχες εξισωτικές ενισχύσεις.

* Η νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων να γίνει με ευθύνη των κρατικών υπηρεσιών και όχι από την τσέπη των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων.

* Να παρθούν από την κυβέρνηση μέτρα πληρωμής της απλήρωτης παραγωγής των αμπελοκαλλιεργητών από τους ιδιώτες μεγαλέμπορους και τους συνεταιρισμούς.

* Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τον απαγορευτικό κανονισμό για την τσικουδιά και το τσίπουρο, που οδηγεί στην εξαφάνιση ενός παραδοσιακού προϊόντος ταυτισμένου με την ίδια τη ζωή των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων στην ύπαιθρο.

* Να καταργηθεί ο φόρος στο κρασί.

* Να παρθούν από την κυβέρνηση μέτρα στήριξης της αγρότισσας. Μέτρα στήριξης της μητρότητας με επίδομα τοκετού από τον ΟΓΑ, κλπ.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι, στα όσα καθημερινά υποφέρουμε μια απάντηση υπάρχει! Οργάνωση, συλλογική δράση και αγώνας μέσα από τους συλλόγους μας. Συντονισμένοι σε παγκρήτιο και σε πανελλαδικό επίπεδο με την ΠΣΕ των Μπλόκων, που εκφράζει το πραγματικά οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Συμμετέχουν σε αυτή πάνω από 200 αγροτικοί σύλλογοι και πάνω από 10 Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων.

Συντονίζουμε τον αγώνα μας με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης. Διεκδικούμε αιτήματα όπως αυτά που προτάσσει το πλαίσιο της ΠΣΕ των Μπλόκων και απαντούν στα πραγματικά μας προβλήματα. Δεν είναι πλαίσιο υλοποίησης της νέας ΚΑΠ σαν αυτό που παρουσιάζουν διάφοροι νοσταλγοί του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού στην περιοχή, που τελευταία κάνουν προσπάθειες μετά από «πρωτοβουλίες» της ίδιας της Περιφέρειας να τον αναστήσουν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...