Αποχώρησε από την παράταξη Βάμβουκα ο Μανώλης Κεμεσίδης

Κανένα σχόλιο

Με κείμενο που διάβασε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ο Μανώλης Κεμεσίδης αποχώρησε από την παράταξη του Δήμαρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα. Ο Τάσος Βάμβουκας στην ανάγνωση του κειμένου απάντησε ότι η απόφαση εκ μέρου του κ. Κεμεσίδη ήταν ειλημμένη εδώ και δυόμιση χρόνια και η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής για τη δημοσιοποίησή της σχετίζεται με λόγους που αφορούν πιθανότατα τις εκλογές που πλησιάζουν.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Όσα χρόνια ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, από οποιαδήποτε θέση κι αν ανέλαβα, ήμουν πάντοτε ένας ομαδικός παίχτης. Έβαζα πάνω από όλα το συμφέρον των δημοτών και όχι το δικό μου. Σαν Δήμαρχος δούλευα πάντα σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους μου, τους δημοτικούς συμβούλους και τους υπαλλήλους του δήμου. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ο πρώην Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου του οποίου είχα την τιμή να είμαι δήμαρχος για μια τετραετία υπήρξε ένα από τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα Καποδιστριακού Δήμου. Είμαι από τους ελάχιστους πρώην Δημάρχους του Νομού που δεν είχα κανέναν ενδοιασμό να συνεχίσω να προσφέρω στην αυτοδιοίκηση από άλλη θέση, ως απλό μέλος δημοτικών ομάδων και υπό την ηγεσία άλλων και μάλιστα δύο διαφορετικών δημάρχων. Το έκανα χωρίς να διστάσω ούτε για μια στιγμή και θα συνεχίσω να το κάνω αν χρειαστεί γιατί για μένα η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγάπη μετά την οικογένεια μου.

"Sponsored links"

Το έργο μου ως Δήμαρχος δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πλέον από κανέναν, όπως επιβεβαίωσαν οι συμπολίτες που με τίμησαν ως πρώτο δημοτικό σύμβουλο με χιλιάδες σταυρούς προτίμησης για δύο φορές, τόσο στις εκλογές του 2010 όσο και σε αυτές του 2014. Στο Δήμο Χανίων ως αντιδήμαρχος συνέβαλα επίσης καθοριστικά στην υλοποίηση πολλών μικρών και μεγάλων έργων και πήρα πρωτοβουλίες που ακόμα και σήμερα έχουν μείνει ζωντανές στην μνήμη των συμπολιτών μας. Η αφοσίωση στην Αυτοδιοίκηση, ο σεβασμός στους θεσμούς της, η αποφασιστικότητα και η επιμονή μου στον στόχο, η στενή μου επαφή με τον κόσμο και το προσωπικό ενδιαφέρον για την καθημερινότητα, με χαρακτήρισαν όλα αυτά τα χρόνια. Όσο κι αν κάποιοι κατά καιρούς προσπάθησαν να με υποτιμήσουν δεν τα κατάφεραν και βέβαια ούτε τώρα θα τα καταφέρουν. Όπως κάθε ένας από εμάς που αναπτύσσει δραστηριότητα στα κοινά έτσι και εγώ ίσως έκανα σφάλματα. Σφάλματα όμως ανθρώπινα και σε κάθε περίπτωση χωρίς σκοπιμότητα.

Σήμερα αισθάνομαι πλήρως δικαιωμένος για την συνολική μου πορεία στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είμαι όμως ταυτόχρονα και πολύ απογοητευμένος για την άσχημη τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στον Δήμο Χανίων. Ένας από τους μεγαλύτερους, πολυπληθέστερους, πιο ιστορικούς αλλά και πιο ισχυρούς οικονομικά δήμους της Ελλάδας βρίσκεται δυστυχώς σε μια κατηφόρα δίχως τέλος. Ξέρω βέβαια ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στα μέλη της δημοτικής μας ομάδας, αφού πολλά από αυτά κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν όρθιο τον Δήμο αλλά και την πολιτική και προσωπική τους αξιοπρέπεια. Λυπάμαι που το λέω αλλά η κατηφόρα αυτή οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ηγεσία που κινείται χωρίς πυξίδα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πρωτοβουλίες, χωρίς συναίσθηση του ρόλου της και τελικά χωρίς να μπορεί να φέρει κανένα ορατό αποτέλεσμα. Εξαιτίας της κάθε μέρας που περνά τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο για τον Δήμο και τους δημότες του. Και η διαπίστωση αυτή δεν είναι μόνο δική μου αλλά της μεγάλης πλειονότητας των Χανιωτών.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Σήμερα συμπληρώνονται 4 και πλέον χρόνια από την ανάληψη της τύχης του Δήμου από την δημοτική ομάδα της οποίας και εγώ υπήρξα μέλος. Σε αυτά τα 4 χρόνια, το λέω με πόνο ψυχής, διαψεύστηκαν όλες οι προσδοκίες των δημοτών που γενναιόδωρα την εμπιστεύθηκαν. Έχω βέβαια και εγώ μερίδιο ευθύνης το οποίο και πλήρως αναλαμβάνω. Δεν σκοπεύω όμως σε καμία περίπτωση να το αναλάβω σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι μου αναλογεί. Γι αυτό και αποχωρώ σήμερα από την δημοτική ομάδα και ακολουθώ πλέον ανεξάρτητη πορεία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εκλέχτηκα πρώτος δημοτικός σύμβουλος με την στήριξη των δημοτών και είμαι περισσότερο χρόνο ένας απλός δημοτικός σύμβουλος από όσο υπήρξα αντιδήμαρχος χωρίς ποτέ να παίρνω μισθό, αφού είμαι εργαζόμενος και πληρώνομαι από την υπηρεσία μου και βέβαια δεν χρωστάω σε κανέναν εκτός από τους δημότες που με εμπιστεύθηκαν και με στήριξαν με την ψήφο τους. Γι αυτό οτιδήποτε κρίνω ότι είναι θετικό για την πόλη και τους συμπολίτες μου θα το στηρίζω με πάθος όπως έκανα μέχρι σήμερα.

Παραμένω πάντα ενεργός και αμετανόητος αυτοδιοικητικός με το ίδιο όραμα και την ίδια επιμονή να συνεισφέρω για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο στον Δήμο Χανίων. Και για αυτό θα αγωνιστώ και τώρα και στο άμεσο μέλλον και τις όποιες αποφάσεις μου θα τις γνωστοποιήσω στους συνδημότες μου το συντομότερο δυνατό.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις