15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αποχώρησε από την Προανακριτική διαμαρτυρόμενος ο Παπαγγελόπουλος – «Ο Τσίπρας θυσιάζει τον Ρασπούτιν», λέει η ΝΔ

Ημερομηνία:

Αποχώρησε πριν από λίγο από την προανακριτική επιτροπή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τους συνηγόρους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και οι συνήγοροί του κατήγγειλαν ότι παραβιάστηκαν βασικά δικαιώματα του κ. Παπαγγελόπουλου, δεδομένου ότι η επιτροπή δεν αποδέχθηκε μια σειρά από αιτήματα που είχε υποβάλλει το προηγούμενο διάστημα, ανάμεσα στα οποία και η κατ’ αντιπαράθεση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Παραβιάστηκαν και τα στοιχειώδη δικαιώματα του κατηγορούμενου», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρης Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, προσθέτοντας πως «αποχωρούμε εις ένδειξη διαμαρτυρίας, παράνομη και άδικη η διαδικασία».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαγγελόπουλος ολοκληρώνει εδώ την εξέτασή του και το πιθανότερο είναι η προανακριτική επιτροπή να μην προχωρήσει στην εξέταση άλλων μαρτύρων, αλλά να ζητήσει προθεσμία για τη σύναξη του πορίσματος που θα υποβληθεί στην Ολομέλεια.

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος πήρε την μεγαλύτερη προθεσμία που έχει δοθεί ποτέ σε υπουργό ελεγχόμενο, λάμβανε έγγραφα απο την αρχή, εξετάστηκαν σειρά μαρτύρων που επιθυμούσε, κατέθεσε αδιάκοπα ακόμη και όταν κουτσομπόλευε για δυο εβδομάδες και μόλις ήρθε η ώρα των ερωτήσεων το «κεντρικό μαγαζί» υπό το φως των παραδικαστικων αποκαλύψεων επέβαλε στο “παραμάγαζο” την αποχώρηση», τονίζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο της αποχώρησης του κ. Παπαγγελόπουλου, επισημαίνοντας πως «ο κύριος Τσίπρας διαλέγει τη θυσία Ρασπούτιν για να σώσει τον εαυτό του χωρίς να έχει ψελλίσει τίποτα επί τέσσερις ημέρες τίποτα για τον στενό του φίλο και συνεργάτη Νίκο Παππά».

Οι ίδιες πηγές της ΝΔ σχολιάζουν πως «ακόμα και μέχρι χθες ο κύριος Παπαγγελόπουλος συναινούσε στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατάθεσής του (για Πέμπτη μεσημέρι) και για την διαδικασία ερωτήσεων από την Προανακριτική Επιτροπή. Προφανώς υπό τον φόβο του για νέες εις βάρος του αποκαλύψεις και μετά από τα αδιέξοδα του αποφάσισε να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...