“Απόβαση” κατασκευαστικών ομίλων στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Στη δεύτερη φάση εισέρχεται ο διαγωνισμός για τη Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα, ύψους 40 εκατ. ευρώ, που αφορά την κατασκευή – συντήρηση και διαχείριση οκτώ νέων σχολικών μονάδων στα Χανιά, την ανάπλαση, τεχνολογική αναβάθμιση του “Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών” του Δήμου Χανίων αλλά και την ενοποίησή του με το Δημοτικό Κήπο.

Για το έργο, που προχωράει με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον (‘α φάση) τέσσερα σχήματα, η Άκτωρ Παραχωρήσεις, η ΑΒΑΞ, η ΑΤΕΣΕ και η Μυτιληναίoς, που συμπράττει με την Αρχικόν Α.Ε. για ορισμένα τμήματα του έργου.

Η β’ φάση

"Sponsored links"

Αυτό το διάστημα, ο Δήμος Χανίων, ως η αναθέτουσα αρχή του έργου, προχωράει στην ανάθεση υπηρεσιών νομικού συμβούλου που θα υποστηρίζει νομικά την  αναθέτουσα  αρχή, θα καθορίζει τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων και θα συντάξει το σχέδιο πρόσκλησης συμμετοχής σε διάλογο, διαδικασία που αποτελεί τμήμα της β’ φάσης. Μεταξύ άλλων, ο νομικός σύμβουλος θα προχωρήσει στον έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών, την κατάρτιση του σχεδίου Σύμβασης ΣΔΙΤ και στην υποβοήθηση της αναθέτουσας αρχής στην οριστικοποίηση των συμβατικών τευχών, αφότου παρέλθει η περίοδος υποβολής ερωτημάτων – παρατηρήσεων – σχολίων – προτάσεων εκ μέρους των διαγωνιζόμενων.

Σε παράλληλο χρόνο, ο Δήμος Χανίων προχωράει στην ανάθεση υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου, ο οποίος θα έχει ως αντικείμενο την  οριστικοποίηση   του   επιχειρηματικού   σχεδίου,   της   μορφής   σύμπραξης,   των   βασικών παραμέτρων αυτής, του επιμερισμού κινδύνων κτλ. Τον καθορισμό του φυσικού αντικειμένου του έργου, λαμβάνοντας υπόψη τη διαθεσιμότητα των οικοπέδων και τις σχολικές ανάγκες, την τεχνική υποστήριξη για τη λύση όλων των πιθανών προβλημάτων των οικοπέδων (ιδιοκτησιακά ,πολεοδομικά   αδειοδοτήσεις   κ.λ.π.)   και   τη σύνταξη   όλων   των   απαραίτητων   μελετών για την καταλληλότητα τους.

Θα προχωρήσει ακόμη στην αξιολόγηση  του   τεχνικού   σκέλους   των   προσφορών   των υποψηφίων, στη διερεύνηση ειδικών τεχνικών θεμάτων και στην παροχή   τεχνικών   συμβουλών   στην   αναθέτουσα αρχή  έως   την   οριστική   διασφάλιση   της χρηματοδότησης αναδόχου.

Η ολοκλήρωση της επιλογής νομικού και τεχνικού συμβούλου σηματοδοτεί ότι το έργο εισέρχεται στην κρισιμότερη φάση του, που θα οδηγήσει στην ανάδειξη του αναδόχου, διαδικασία που υπολογίζεται ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Σημειώνεται ότι ο ανάδοχος θα αναλάβει την κατασκευή των έργων και τη διαχείρισή τους  για διάστημα 25 ετών.

capital.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις