14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Από καρδιά λόγω του ξυλοδαρμού του πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα των ιατροδικαστών

Ημερομηνία:

Από ισχαιμικό επεισόδιο, που προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα, πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, στην Ομόνοια.

Αυτό αναφέρεται στο δεκασέλιδο ιατροδικαστικό πόρισμα, που αναμένεται εντός της ημέρας να διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Πιο αναλυτικά, το πόρισμα αναφέρει ότι «ο θάνατος οφείλεται σε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου σε έδαφος πολλαπλών τραυμάτων σώματος».

Την ίδια ώρα, στο πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καλογριά και Σουλτάνας Μαριανού αναφέρεται ότι «καθαρές» είναι και οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Να σημειώσουμε ότι όπως είχε κυκλοφορήσει από χθες, στον οργανισμό 33χρονου Ζακ εντοπίστηκε μόνο πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ και καθόλου ουσίες.

Ο ιατροδικαστής, Νίκος Καλογριάς, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών σε σημεία του σώματος μέσω μηχανισμού στρες – ο όρος στρες με τον ιατρικό του όρο, δηλαδή την αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα όπως τραύματα, που τείνουν να μεταβάλουν την ισορροπία του».

«Ως εκ τούτου η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου είναι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου σε έδαφος πολλαπλών τραυμάτων σώματος» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...