Από τα 50 λεπτά στο 1 ευρώ μέσα σε λίγες βδομάδες η τιμή της μάσκας στα Χανιά – 1000% πάνω η τιμή σε σχέση με τον Φεβρουάριο

Κανένα σχόλιο

Ελεύθερη αγορά είναι και αυτορυθμίζεται…

Στα 50 λεπτά ήταν η τιμή των νοσοκομειακών μασκών στα φαρμακεία όταν η κυβέρνηση άρχισε να εφαρμόζει το μέτρο της μάσκας, όμως σήμερα, στα Χανιά, οι τιμές έχουν ξέφυγει.

Πλέον, η τιμή των μασκών στα φαρμακεία φτάνει τα 0.80 ευρώ ενώ σε πολλές περιπτώσεις πωλούνται και στο 1 ευρώ η μία μάσκα. Δηλαδή, αύξηση 100% στην τιμή της μάσκας μέσα σε λίγες βδομάδας.

"Sponsored links"

Υπενθυμίζουμε ότι στις 5 Φεβρουαρίου  η μέση τιμή προστατευτικής μάσκας μιας χρήσης για αγορά από φαρμακείο ήταν 0,10 ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστα Λουράντο.

Δηλαδή, μέσα σε λίγους μήνες ο πολίτης καλείται να πληρώσει το κόστος της μάσκας 1000% πάνω.

Άραγε, τι συνέβη; Αυξήθηκε το κόστος κατασκευής τους; Αυξήθηκε η τιμή των πρώτων υλών για την κατασκευή ή κάποιοι κερδοσκοπούν ασυστολώς με την σιωπηρή συναίνεση της κυβέρνησης εις βάρος των πολιτών που δοκιμάζονται και από μία μεγάλη οικονομική κρίση;

Το κόστος βεβαίως για τον πολίτη είναι πολύ σημαντικό αφού αν χρησιμοποιεί μία μάσκα ανά ημέρα, για μία οικογένεια το κόστος μηνιαίως μπορεί ν φτάνει τα 120 ευρώ.

Την

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live