15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Από την Θυμιανή Παναγία στα Σφακιά, την Αγία Λαύρα» της Κρήτης, η έναρξη των εκδηλώσεων στην Κρήτη για τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821

Ημερομηνία:

Επιτόπου επίσκεψη-συνάντηση θεσμικών εκπροσώπων για την ιεράρχηση των διαδικασιών οργάνωσης.

Από τα Σφακιά, την ιστορική Μόνη της Παναγίας της Θυμιανής – την επονομαζόμενη και ως Αγία Λαύρα της Κρήτης – θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις στο νησί μας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την κήρυξη της επανάστασης του 1821.

Η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων στην ιστορική Μονή θα γίνει στις 6 Ιουνίου και για την έγκαιρη προετοιμασία των διαδικασιών οργάνωσης-τελετουργικού και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, οδικού δικτύου, την περιοχή επισκέφτηκαν χθες θεσμικοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Σφακίων και εκπρόσωποι του Πολιτιστικού κινήματος.

Στην επιτόπου επίσκεψη- συνάντηση στο ιστορικό Μοναστήρι στους Κομητάδες Σφακίων παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σφακιανών Χανίων Ανδρέας Μανουσέλης, ο π. Πρόεδρος Ευτύχης Κοπασάκης, μέλος του συλλόγου Σφακιανών και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε Χανίων.

Οι Αντιπεριφερειάρχες με τον Δήμαρχο στη συνάντηση τους ιεράρχησαν τις προτεραιότητες προετοιμασίας της εναρκτήριας εκδήλωσης, ενώ επίσης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους Αντιπεριφερειάρχες για τα χρονοδιαγράμματα των εργασιών που θα υλοποιηθούν στον περιβάλλοντα χώρο της Μονής εργασίες για τις οποίες έχει εγκριθεί η χρηματοδότη από την Περιφέρεια Κρήτης. Όλοι οι παριστάμενοι παράλληλα εξέφρασαν την ευχή μέχρι τότε να έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα από την πανδημία και η έναρξη να έχει εορταστικό-πανηγυρικό χαρακτήρα παρουσία Κλήρου, Κυβέρνησης, θεσμικών εκπροσώπων της Κρήτης και πολιτών.

Στον ιστορικό Ναό, έγινε η έναρξη της Κρητικής επανάστασης το 1821 και για το λόγο αυτό κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Μαΐου τελούνται στην Παναγία την Θυμιανή, Θεία Λειτουργία, όπως και εκδηλώσεις τιμή

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...