Από την Περιφέρεια Κρήτης με Λυρική σκηνή η επίσημη τελετή έναρξης του έτους «Ερωτόκριτου 2019»

Κανένα σχόλιο

Η επίσημη τελετή έναρξης για το «έτος Ερωτόκριτου 2019» πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 8 μ.μ. Στο πλαίσιο της τελετής έχει προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Κρήτης και την Εθνική Λυρική Σκηνή, η παρουσίαση της εμβληματικής παράστασης «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή που είναι βασισμένη στο πρωτότυπο αναγεννησιακό έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Το «έτος Ερωτόκριτου 2019» ξεκίνησε επίσημα με μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική εκδήλωση που έχει αφετηρία την Κρήτη και προορισμό όλο τον κόσμο, σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης  Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης. Πρόκειται για μια σπουδαία παράσταση, ένα μιούζικαλ που είναι παραγωγή της εναλλακτικής Λυρικής Σκηνής, φέρει την μουσική υπογραφή του Δημήτρη Μαραμή και τη σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Το έργο αποτελεί μία μελοποίηση του Ερωτόκριτου στη φόρμα μουσικού θεάτρου και συνδυάζει στοιχεία από τζαζ και μπλουζ με την Κρητική μουσική παράδοση.

"Sponsored links"

Η εκδήλωση είχε δύο μέρη:

Στο πρώτο μέρος, 8.00-9.00 μμ, έγιναν χαιρετισμοί και προσφωνήσεις, από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη ,τη ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα : «Υλική και άυλη κληρονομιά του Ερωτόκριτου» από την Επίκουρη καθηγήτρια Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Αναστασία Μαρκομιχελάκη.

Στην συνέχεια στις 9.00 μ.μ., δόθηκε η παράσταση του μιούζικαλ του Δημήτρη Μαραμή “Ερωτόκριτος”, παραγωγή της εναλλακτικής σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με οργανωτή της όλης εκδήλωσης την Περιφέρεια Κρήτης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις