28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Από την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς ταξίδεψαν μέσα από τις υπόγειες στοές έως το Κουμ – Καπί | Φωτός

Ημερομηνία:

Υπάρχει ένα τεράστιο δίκτυο υπόγειων στοών στα Χανιά που παραμένει άγνωστο στους πολλούς. Μια ομάδα φίλων, μεταξύ αυτών και ο φωτογράφος Παύλος Μπουζάκης ξεκίνησε μια περιήγηση στις στοές της πόλης. Με αφετηρία τη στάση των λεωφορείων στη Δημοτική Αγορά κατέληξαν στο Κουμ Καπί. Καθ΄οδόν τράβηξαν πολλές φωτογραφίες. Όπως σημειώνει ο φωτογράφος σε άλλες πόλεις, τα συγκεκριμένα δίκτυα αποτελούνε πόλο έλξης για τουρίστες, όπως στο Μπράιτον της Αγγλίας.

Σε σχετικό κείμενο που ανέρτησε για το ταξίδι που πραγματοποίησαν το 2012 και συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό αναφέρονται τα εξής:

Από την αφετηρία των λεωφορείων εμείς ξεκινήσαμε υπόγεια όπου από το ενετικό δίκτυο μικτής χρήσης (όμβρια και ακάθαρτα) ακολουθισαμε που μας εβγαλε στο ΚΟΥΝ ΚΑΠΙ

Με τους φίλους μου ΠΑΥΛΟ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΧΝΑΡΑΚΗ το εξερευνήσαμε

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΧ για την άδεια που μας έδωσε ,επίσης και τα παιδία της αποχέτευσης για την βοήθεια και την συμμετοχή τους

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Αυτή η ταινία ήταν η αφορμή που με ωθείσαι να κατέβω. Μία από τις καλύτερες ταινίες στην ιστορία του σινεμά όπου έχει γυριστή στο αποχετευτικό της μεταπολεμική Βιέννη. Όποιος την έχει δει μοιάζουν πολλές Φώτο με με της δικές μας Η ταινία έχει πάρει μεγάλο βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών, Καλύτερης ταινίας στα Bafta, και Οσκαρ καλύτερης φωτογραφίας.

Πολλές ταινίες πολύ δυνατές έχουν γυριστή σε υπονόμους όπως,

Blade II Σκηνοθέτης Γκιγιέρμο ντελ Τόρο είναι ο Βασιλιάς υπονόμων.

Η ιταλική εργασία (2003)

Ο Δραπέτης

Οι Πίνακες

Ξεπλυθούν μακριά

Resident Evil

"google ad"

Μπάτμαν Επιστρέφει

Jason λαμβάνει Μανχάταν

Είδη

Alien vs Predator: Requiem

Μιμούνται Οι υπονόμους της Νέας Υόρκης και αμέτρητες άλλες!!!!!

Επίσης σε κάποιες πόλης είναι σαν αξιοθέατο και μάλιστα έχουν και Tours !!!!

Μπράιτον (Brighton) στη νότια ακτή της Αγγλίας κάνει περιηγήσεις αποχέτευσης.

Στους εκδρομές αποχέτευσης της Southern Water αποκαλύπτοντας τα μυστικά τους βικτοριανό στους επισκέπτες για περισσότερα από 50 χρόνια.

Οι βραβευμένες περιηγήσεις είναι από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και είναι μια δημοφιλής έλξη με τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Ξεναγοί σας οδηγούν μέσα από 400 μέτρα από τα 30 μίλια από υπονόμους, αρχής γενομένης από την αποβάθρα Palace και αναδυόμενες μέσω φρεατίων στη μέση του Old Steine κήπους.

Δείτε επιλεγμένες φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 χρόνια κάθειρξη στον 43χρονο Ηρακλειώτη που σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  την...