Από τη Βαρκελώνη μέχρι τον Ψαραντώνη: O Μαντέλης που δωροδοκήθηκε από τη Siemens αφέθηκε ελεύθερος, στην Ηριάννα αρνήθηκαν κάθε αίτηση αποφυλάκισης

Κανένα σχόλιο

Το κοντράστ και οι πρόσφατες εξελίξεις δύο υποθέσεων όπως η δωροδοκία Μαντέλη και η αδιανόητη φυλάκιση της Ηριάννας, ανέδειξαν ακόμη περισσότερο τη διαφορετική μεταχείριση που επιφυλάσσει η  δικαιοσύνη για διάφορες κατηγορίες πολιτών κόντρα σε κάθε έννοια δικαίου.

Ο Μαντέλης καταδικάστηκε τελεσίδικα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από μίζες της Siemens – αφού η δωροδοκία έχει παραγραφεί – ενώ το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή της κάθειρξης σε εξαγοράσιμη, και μάλιστα με ευκολίες πληρωμής!  Στην Ηριάννα αρνήθηκαν κάθε αίτηση αποφυλάκισης και καταδικάστηκε για τρομοκρατία ως σύντροφος ανθρώπου που είχε κατηγορηθεί, με μόνο αποδεικτικό στοιχείο ένα διάτρητο δείγμα DNA. Ενώ νέες μαρτυρίες ειδικών κάνουν λόγο για πολύ σοβαρές παρατυπίες στη λήψη και την ανάλυσή του.

Εκτός από την ουσία προκλητική είναι και η προσέγγιση της Δικαιοσύνης. Για την υπόθεση Siemens, εξάντλησε εμφατικά την επιείκεια για τον υπουργό που έπαιρνε μίζες και δέχτηκε τον ισχυρισμό ότι είναι φτωχός (!) για να τον διευκολύνει με… δόσεις.  Στην άλλη περίπτωση, τεκμηρίωσε σε σκεπτικό της ότι το ταξίδι στo “άντρο των τρομοκρατών”… Βαρκελώνη αποτελεί επιβαρυντικό στοιχείο. Στη δίκη σε δεύτερο βαθμό, η έδρα συνέχισε στον ίδιο τόνο, ρωτώντας το σύντροφο της Ηριάννας αν τη γνώρισε σε συναυλία του Ψαραντώνη, προφανώς κρίνοντας ότι εκεί στρατολογούνται τρομοκράτες.

"Sponsored links"

Ενώ τα σκάνδαλα πέφτουν βροχή η Δικαιοσύνη φροντίζει να πέφτουν «στα μαλακά» όλοι οι  πρωταγωνιστές τους ενώ εξαντλεί επιδεικτικά την αυστηρότητά της σε πολίτες όπως η Ηριάννα. Και οι δύο υποθέσεις έχουν πολύ βαρύ ταξικό και ιδεολογικό φορτίο. Τόσο βαρύ που η ζυγαριά της Δικαιοσύνης γέρνει υπερβολικά και το Κράτος Δικαίου πάει περίπατο.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις