Από τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στη νεοναζιστική Combat18

Κανένα σχόλιο

Στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου υπήρξε ο ναζιστής δικηγόρος που συνελήφθη ως μέλος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης COMBAT 18 που πραγματοποιούσε τρομοκρατικές ενέργειες.

Πρόκειται για τον Γιώργο Μακρή ο οποίος ήταν φοιτητής στη Μυτιλήνη από το 2004 και δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του καθώς τις εγκατέλειψε για να σπουδάσει δικηγόρος σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Ο Μακρής υπήρξε ενεργό στέλεχος της ΔΑΠ και καθοδηγητής στελεχών της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στα Πανεπιστήμια, που βρίσκονται σήμερα στην ΟΝΝΕΔ.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Εμπρός της Μυτιλήνης, ο Μακρής εκθείαζε από φοιτητής τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, ενώ όπως μαρτυρά η φωτογραφία τόσο εκείνος όσο και άλλο στέλεχος της ΔΑΠ την περίοδο που βρισκόταν στη Λέσβο δεν έκρυβαν την νοσταλγία τους για τον Χίτλερ και την συμπάθεια τους στους Ναζί που αιματοκύλισαν την πατρίδα μας. Στη φωτογραφία, που δημοσίευσε αρχικά η εφημερίδα Εμπρός (χωρίς να εμφανίζονται πρόσωπα), εικονίζεται ο Μακρής μαζί με άλλο στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης να χαιρετούν ναζιστικά.

"Sponsored links"

Ακόμα και όταν έφυγε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ο Μακρής διατήρησε επαφές με στελέχη της ΔΑΠ Κοινωνιολογίας οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στη διοίκηση του κεντρικού οργάνου της ΟΝΝΕΔ πανελλαδικά και έχουν αναπτύξει και πολιτική δραστηριότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μάλιστα το 2015 όταν ο Μάκρης ξαναβρέθηκε στη Μυτιλήνη, άγνωστο για ποιο λόγο, συναντήθηκε με συγκεκριμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια δήλωση ή τοποθέτηση από τα δυο στελέχη της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας για τις σχέσεις που διατηρούσαν με τον Μακρή.

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις