13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Από τις μαζικές διαδηλώσεις στη Σούδα ενάντια στο ΝΑΤΟ και στους πολέμους, τώρα θα κάνουμε διαδηλώσεις στη Σούδα ενάντια στα θύματα του πολέμου;

Ημερομηνία:

Σημεία των καιρών οπωσδήποτε.

Η Σούδα, οι βάσεις στη Σούδα, είναι σημείο αναφοράς των λαϊκών φιλειρηνικών αντιστάσεων εδώ και δεκαετίες στο νησί μας. Εκεί στις βάσεις έχουν πραγματοποιηθεί μερικές από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις του Χανιώτικου και Κρητικού λαού, ενάντια στον πόλεμο και υπέρ της ειρήνης.

Με αφορμή την ύπαρξη των βάσεων και την εναντίωση στον πόλεμο έγιναν τα γεγονότα της Νομαρχίας όπου χιλιάδες κρητικοί βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας να φύγουνε.

Τώρα, υπάρχουν κάποιοι Κρητικοί που θα κάνουν διαδήλωση στη Σούδα όχι για το τέλος του πολέμου και ενάντια στο ΝΑΤΟ αλλά ενάντια στους πρόσφυγες που τους βαπτίζουν “λαθρομετανάστες” και οι οποιοι, σύμφωνα με τη λογική τους, κάνουν “απόβαση” στο νησί λες και είναι δηλαδή εισβολείς ή εκστρατευτικό σώμα;

Οι πρόσφυγες πολέμου είναι εισβολείς;

Άλλαξε τόσο ο λαός μας ώστε πλέον αντί να διαδηλώνει ενάντια στον πόλεμο να διαδηλώνει ενάντια στα θύματα του πολέμου;

Προφανώς το ζήτημα είναι αρκετά πολύπλοκο και δεν μπορούν να δοθούν απλές απαντήσεις ειδικά όταν οι λύσεις που προσφέρονται σε μία Ευρώπη που έχει πάρει κατεύθυνση ακροδεξιά είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης παντού και κλειστά σύνορα.

Προφανώς η Κρήτη δε μπορεί να μετατραπεί σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης όπως ονειρεύεται ο απόγονος των ναζί βουλευτής του ακροδεξιού AfD της Γερμανίας Χάραλντ Βάιελ, αλλά και ο λαός μας δε μπορεί να χάσει την ταυτότητά του επειδή η Ευρώπη άρχισε να ξανακοιτά προς την πλευρά του Χίτλερ.

Γιατί ο Κρητικός λαός πολεμούσε πάντα για την Ελευθερία, είναι λαός δημοκρατικός και φιλειρηνικός και πάν’ απ’ όλα φιλόξενος. Και διαφύλαξε την ανθρωπιά του σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Η στάση του Κρητικού λαού αποτέλεσε παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα και έτσι πρέπει να αποτελέσει και τώρα.

Λέσβος δεν θα γίνουμε αν αποτρέψουμε τη δημιουργία στρατοπέδων. Θα γίνουμε Λέσβος αν επιτρέψουμε τη στοχοποίηση των προσφύγων.

Λύση ανθρώπινη λοιπόν για τους πρόσφυγες δίχως στρατόπεδα συγκέντρωσης πρέπει να είναι το αίτημα των Κρητικών καθώς και των φορέων της Κρήτης.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...