Αραβικό επενδυτικό κεφάλαιο στην εξαγορά μεγάλης έκτασης στην ανατολική Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά μεγάλης έκτασης στην ανατολική Κρήτη όπου έχει χωροθετηθεί και τελεί σε προχωρημένη διαδικασία ωρίμανσης επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος βρίσκεται το αραβικό επενδυτικό κεφάλαιο Emaar Properties PJSC. Η επένδυση (πρόκειται άραγε για την επένδυση της Mirum στα Πλευρά του Αγίου Νικολάου) (;) εφόσον οριστικοποιηθεί η συμφωνία, αφορά στην κατασκευή υπερπολυτελούς ξενοδοχείου και παραθεριστικών κατοικιών, που σε πλήρη ανάπτυξη μπορεί να φτάσουν τις 100, όπως και σχέδιο για την δημιουργία μαρίνας ελλιμενισμού μεγάλων σκαφών αναψυχής.

Όπως αναφέρει το moneyreview.gr η Emaar Properties είναι μια πολυεθνική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ). Είναι εισηγμένη στην χρηματιστηριακή αγορά του Ντουμπάι και λειτουργεί διεθνώς παρέχοντας υπηρεσίες ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων με έξι επιχειρηματικούς τομείς και 60 ενεργές εταιρείες σε 36 αγορές στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, τη Βόρεια Αφρική και την Ασία. Βασικός μέτοχος και ιδρυτής της  είναι ο Mohamed Alabbar που διατηρεί στενή σχέση με τα  κρατικά επενδυτικά κεφαλαία των ΗΑΕ. Η συζητούμενη επένδυση για την ανάπτυξη στην Κρήτη τουριστικού συγκροτήματος σηματοδοτεί εν μέρει την επάνοδο των κεφαλαίων των ΗΑΕ στον τουριστικό κλάδο της χώρας μετά από την συμμετοχή τους στο σχήμα που κατέχει τον Αστέρα και αναπτύσσει συγκρότημα στην Μύκονο.

Η τρέχουσα ενεργοποίησή τους αποτελεί αποτέλεσμα των διακρατικών επαφών που έχουν ξεκινήσει το τελευταίο έτος και κλιμακώθηκαν το Φεβρουάριο με την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στο Αμπού Ντάμπι και την έλευση στην Αθήνα αντιπροσωπείας από τα Εμιράτα που ακολούθησε. Το ευρύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον της εμιρατινής πλευράς εστιάζεται σύμφωνα με πληροφορίες στα ακίνητα, τον τουρισμό, τις υποδομές, τις κατασκευές, τις ιχθυοκαλλιέργειες, τα αγροτικά προϊόντα αλλά και τις βιομηχανίες και την ενέργεια.

"Sponsored links"

Κεντρικό ρόλο στις διμερείς επενδυτικές σχέσεις διαδραματίζει το κρατικό επενδυτικό ταμείο (sovereign fund) των ΗΑΕ, Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) του οποίου τα υπο διαχείριση κεφάλαια υπολογίζονται στα επίπεδα των 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ήδη στην Ελλάδα κεφάλαια από τα Εμιράτα αναπτύσσουν αξιόλογη δραστηριότητα και εμφανίστηκαν τόσο στην αξιοποίηση του Ελληνικού, κοινοπρακτικά με την Lamda (αν και μετέπειτα αποχώρησαν), όσο και στο σχήμα που εξαγόρασε τον Αστέρα Βουλιαγμένης αλλά και το σχήμα που τοποθετήθηκε στην αναδιάρθρωση των ελληνικών επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας.

Η τριακονταμελής αντιπροσωπία περιελάμβανε τον γενικό διευθυντή του Abu Dhabi Fund for Development (ADFD), τα ανώτερα στελέχη της Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), τον επικεφαλής κυβερνητικών υποθέσεων της Mubadala Investment Company, o πρόεδρος των ομίλων ανάπτυξης ακινήτων Emaar και Eagle Hills, Mohammed Al Abbar, τους επικεφαλής των Abu Dhabi Investment Council, Khalifa Fund, First Abu Dhabi Bank και Mubadala Petroleum.

Θυγατρική της Emmar είναι η Emaar Hotels & Resorts LLC που ιδρύθηκε προ 15ετίας σε αποκλειστική συνεργασίας με τον Giorgio Armani για να ξεκινήσει μια συλλογή πολυτελών ξενοδοχείων στο όνομα του σχεδιαστή. Αποτέλεσε την απαρχή της επέκτασης του ομίλου στις ευρωπαϊκές αγορές. Έκτοτε, μέσω διαφόρων θυγατρικών, η Emaar έχει προχωρήσει αναπτύξεις ακινήτων μεταξύ άλλων στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, τη Συρία, την Ινδία, την Ιορδανία, το Λίβανο, το Μαρόκο και την Τουρκία.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις