17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Αρναουτάκης: Ζημιές 4 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ένα χρόνο – Αυτά τα χρήματα λείπουν από όλους τους κατοίκους της Κρήτης

Ημερομηνία:

Την δραματική επιδείνωση της τοπικής οικονομίας, με αφορμή τα όσων έγιναν στο νησί τους τελευταίους σχεδόν 12 μήνες, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με αφορμή την κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, εκπρόσωποι των οποίων του επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, οι ζημιές στην οικονομία του νησιού αποτιμώνται σε αδρές γραμμές στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ!

“Μέσα σε ένα χρόνο είχαμε τις ζημιές κοντά στα 500 εκατομμύρια ευρώ:

– από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. – από την κατάρρευση της Thomas Cook, που είναι γύρω στα 100 εκατομμύρια ζημιά, άλλα και 100 εκατομμύρια ευρώ ζημιές από τον δακο.

Αν προσθέσουμε κι άλλα 3,5 δις από τον τουρισμο, αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε από την οικονομία της Κρήτης λείπουν 4 δισεκατομμύρια!

Αυτά τα χρήματα λείπουν από όλους τους κατοίκους της Κρήτης” επεσήμανε ο κ. Αρναουτάκης.

Tο σχετικό ψήφισμα παρέδωσαν στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς και ο Πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης,  με την στήριξη της ομοσπονδίας επισιτισμού-τουρισμού.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης  σε δηλώσεις του επεσήμανε την στήριξη του στη δίκαιη, όπως είπε διαμαρτυρία των εργαζομένων επισημαίνοντας, ότι, «για την Κρήτη ο τουρισμός είναι ένας από τους πυλώνες ανάπτυξης, καθώς το 50% του ΑΕΠ του νησιού προέρχεται από τον τουρισμό.  Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς, είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είναι σήμερα χωρίς δουλειά, να επιστρέψουν στις εργασίες τους.  Όλα τα αιτήματα που έχουν τεθεί σήμερα αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, εμείς τα έχουμε θέσει στους συναρμόδιους Υπουργούς, και είναι σημαντικό ότι τις προτάσεις αυτές, για την στήριξη των εργαζομένων, τις ακούν θετικά».

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε, ότι, σήμερα αναμένουμε τις αποφάσεις-ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την στήριξη του τουρισμού και των εργαζομένων στον κλάδο, επισημαίνοντας, ότι, θα πρέπει να στηριχθούν όλα τα επαγγέλματα που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Κινητοποίηση ξενοδοχοϋπαλλήλων

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ