Αρχαιολογικός χώρος στην Κρήτη μετατράπηκε σε… parking – Αμάξια παρκάρουν πάνω σε αρχαίους κίονες

1 Σχόλιο

Αρχαιολογικός Χώρος Λεβήνας…Μία αρχαία πόλη στους νότιους πρόποδες των Αστερουσίων.

Τι κι αν οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν εκεί το ιερό του Ασκληπιού…. Κανείς δεν έχει πια ενδιαφερθεί

Σήμερα 2018 … κίονες βρίσκονται σε ένα χωράφι….που ούτε λίγο ούτε πολύ …έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ.

"Sponsored links"

arxaia1

Η περίφραξη είναι διαλυμένη. Όποιος θέλει μπορεί να μπει και να πατήσει πάνω τους…

arxaia2

Από την άλλη πλευρά του αρχαιολογικού χώρου, η περίφραξη στέκει αγέρωχη, εξυπηρετώντας αναρτήσεις διαφημιστικών πινακίδων αμιγώς τοπικού ενδιαφέροντος!

Για την ιστορία οι αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή, άρχισαν στα μέσα του προηγούμενου αιώνα ύστερα από την πρώτη επίσκεψη του Άγγλου πλοιάρχου H. Spratt.

Οι πρώτες αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή του Λεβήνα ξεκίνησαν στα αρχές του 20ου αι. π.Χ., όταν η Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή πραγματοποίησε ανασκαφές με τη διεύθυνση των F. Halbherr και L. Pernier (1900, 1910 και 1912-13). Τότε αποκαλύφθηκαν το ιερό του Ασκληπιού και τα λείψανα των υπόλοιπων κτιρίων.

Τα τελευταία χρόνια και πάλι διενήργησε η Αρχαιολογική Υπηρεσία ανασκαφές με σημαντικά αποτελέσματα.

cretapost.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΧΑΤΖΗ

    Tώρα σάς γνωρίζω καί εκτιμώ τήν πολιτικήν τής εφημερίδός σας περί αστασιοποιήσεως της , από κέντρα καί παράκεντρα ” εξουσίας ” . Λυπούμαι γιά τήν αδιαφορία τών κατοίκων τής Λεβήνας , πρός τόν αρχαιολογικόν τους χώρον , καθότι είναι οι αμέσως ενδιαφερόμενοι . Ευχής έργον θά ήταν νά τούς υπενθυμίζατε τό καθήκόν τους γιά τήν διαφύλαξην τών τεκμηρίων τής ιστορίάς μας ,εσείς , μέχρι νά ξαναγίνουμε Κράτος καί όχι αποικία . Δύναμην γιά τόν αγώναν , καί καλή μας λευτεριά .

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις