15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ας στηρίξουμε όλοι τους κινηματογράφους γιατί τα συναισθήματα και οι σκέψεις είναι πιο έντονα όταν μοιράζονται

Ημερομηνία:

Από την Δευτέρα, 29 Ιουνίου, μετά από 4 ολόκληρους μήνες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκίνησαν να λειτουργούν ξανά και οι κινηματογράφοι. Και στα Χανιά ετοιμάζονται για να υποδεχτούν τους θεατές.

Ο κινηματογράφος έλειψε σε όλους μας.

Η μόνη ευχή μας να μην ξαναχρειαστει οι σκοτεινές αίθουσες να μείνουν ξανά κλειστές γιατί ο κινηματογράφος είναι πολλά παραπάνω πράγματα από το να βλέπεις σε μία οθόνη κάποιους σταρ.

O κινηματογράφος είναι μία σειρά από τελετές και μοντέρνες παραδόσεις που εμείς ως πολίτες επιστρέφουμε ξανά και ξανά.

Είναι ένας κοινός τόπος στον οποίο με τη οικειοθελή συμμετοχή μας και καθώς σβήνουν τα φώτα, αποδεχόμαστε ότι με άλλους, άγνωστους ανθρώπους, μπορούμε και θέλουμε μαζί να γελάσουμε ή να τρομάξουμε, να κλάψουμε.

Ενωνόμαστε παρακολουθώντας την ιστορία που ξετυλίσσεται μπροστά στα μάτια στην μεγάλη οθόνη, όχι ξεχωριστά και απομονωμένοι στα σπίτια μας ή μπροστά από τις μικρές, εξατομικευμένες οθόνες των κινητών μας.

Είναι ο μόνος τρόπος για κάποιες ιστορίες να ειπωθούν αποτελεσματικά, όταν γίνονται κτήμα πολλών σε έναν κοινό τόπο. Τότε μόνο φανερώνεται η πραγματική δυναμική τους. Το γέλιο και η λύπη είναι πιο έντονα όταν μοιράζονται.

Αυτός ο κοινός τόπος που παρακολουθούμε ιστορίες είναι ο κινηματογράφος και μας έλειψε πολύ.

Ας ελπίσουμε ότι από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση θα βγουν πιο ισχυροί. Αλλά για να γίνει αυτό οφείλουμε όλοι να τους στηρίξουμε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ