Ασκήσεις …ξύλου στην Ελληνοαιγυπτιακή άσκηση στη Σούδα | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Kαι …”ξύλο” περιλάμβανε η …μετεκπαίδευση πληρωμάτων 6 πολεμικών πλοίων της Αιγύπτου που συμμετέχει στην κοινή ελληνο-αιγυπτιακή ναυτική άσκηση «ALEXANDROUPOLIS 14» που εξελίσσεται βόρεια της Κρήτης.  Ενα μέρος της συνεκπαίδευσης αφορούσε φοίτηση των μελών αγημάτων των αιγυπτιακών πλοίων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στην Σούδα, σε σενάρια επιχειρήσεων ναυτικής αποτροπής.

Και το πρόγραμμα αυτό έχει μεταξύ άλλων ό, τι απαιτείται για μια πλήρη αντι-τρομοκτατική, αντι-πειρατική εκπαίδευση στο σύγχρονο πεδίο. Δηλαδή και εξουδετέρωση ”επιτιθέμενων” κατά την διάρκεια ρεσάλτων σε πλοία για έλεγχο- όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Εκπαιδευτές ήταν κυρίως άνδρες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστραφών.

Η άσκηση – που ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, περιλάμβανε:

"Sponsored links"

  • Εν όρμω εκπαίδευση από 8 έως 10 Δεκεμβρίου 2014, με τη συγκέντρωση των ναυτικών μονάδων στο Ναύσταθμο Κρήτης, και διεξαγωγή εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) σε σενάρια επιχειρήσεων ναυτικής αποτροπής.
  • Εν πλω εκπαίδευση από 11 έως 13 Δεκεμβρίου 2014, με ανάπτυξη της δύναμης σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.
  • Ανάλυση των πεπραγμένων της ασκήσεως στο Ναυσταθμο Κρήτης την 13 Δεκεμβρίου 2014 και αποδέσμευση των συμμετεχόντων μονάδων.

Στην  άσκηση συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς, οι φρεγάτες ΕΛΛΗ και ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, το πλοίο γενικής υποστηρίξεως ΑΞΙΟΣ, η πυραυλάκατος ΣΤΑΡΑΚΗΣ, το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, ομάδα της ΔΥΚ και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από αιγυπτιακής πλευράς η φρεγάτα ENS SHARM EL SHEIKH, οι πυραυλάκατοι ENS YARMOUK και ENS BADR, το βοηθητικό ENS HALAYEB και τα παράκτια περιπολικά ENS WAKIL και ENS RAFEAA.

Την μια χρονιά η άσκηση γίνεται στην Αίγυπρο με το όνομα ”ΑLEXANDRIA” και την άλλη στην Ελλάδα, με το όνομα ”ALEXANDROUPOLIS”.

onalert.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις