Αυξημένα τα κρούσματα Λύκου στην Κρήτη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα

Κανένα σχόλιο

Της Κατερίνας Ποντικάκη

Αυξητική τάση στους άνδρες καταγράφεται στη διάγνωση του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου, ενώ μέχρι πρότινος θεωρούνταν ένα “γυναικείο νόσημα”.

Μάλιστα, όπως είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 η πρόεδρος του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, Κατερίνα Κουτσογιάννη, ο αριθμός των 750 ασθενών που έχουν διαγνωστεί με Λύκο στην Κρήτη, είναι μεγάλος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μέσο όρο στην υπόλοιπη Ελλάδα.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα μελέτης –μοναδικής στα ελληνικά δεδομένα – που διενεργήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, η εκδήλωση της νόσου φαίνεται να επηρεάζεται από γονιδιακά αλλά και περιβαλλοντικά στοιχεία, γεγονός που αποδεικνύεται από τη συχνότητα της νόσου στις αστικές σε σύγκριση με τις αγροτικές.

Τα πλήρη στοιχεία της μελέτης θα παρουσιαστούν στην εσπερίδα που διοργανώνει ο Σύλλογος Ρευματοπαθών, την ερχόμενη Τρίτη στις 18:00, στο ξενοδοχείο Astoria.

Αυξημένα τα κρούσματα Λύκου στην Κρήτη

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις