Αυριο η επίσκεψη ταξιάρχου για την προσωρινή λύση στη γέφυρα του Κερίτη – Προτεραιότητα στις τουριστικές περιοχές των Χανίων, λέει ο Περιφερειάρχης

Κανένα σχόλιο

Το χρονοδιάγραμμα ενεργειών που έχουν γίνει για την αποκατάσταση ζημιών στα Χανιά και κυρίως στην τουριστική περιοχή του Δήμου Πλατανιά συζητήθηκε σε ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Καλογερή, του Δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη και εκπροσώπων φορέων του τουρισμού.

Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την πλήρη αποκατάσταση της γέφυρας του Ιάρδανου στην παλιά εθνική οδό στον Πλατανιά. Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνεται άμεσα η μελέτη. Υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι και αμέσως μετά, ο εργολάβος που θα αναδειχθεί μεταξύ των λιγοστών που έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν το έργο, θα δουλεύει σε διπλές βραδιές καθώς και τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις επικοινωνίες που έχουν γίνει με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Αποστολάκη τόσο από τον ίδιο όσο κι από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και το δήμαρχο Πλατανιά για την γέφυρα στον Αλικιανό.

"Sponsored links"

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αρναουτάκης σήμερα το πρωί θα έρθει στα Χανιά ο αρμόδιος ταξίαρχος προκειμένου να επισκεφτεί την γέφυρα του Κερίτη και να δει από κοντά τα σημεία που θα υποδειχθούν από τις τοπικές αρχές για την προσωρινή γεφύρωση, δεδομένου ότι έχουν αποκοπεί αρκετές περιοχές.

“Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε πως το κομμάτι προτεραιότητας είναι το τμήμα Σταλός – Αγία Μαρίνα και τα κομμάτια στον Πλατανιά, καθώς και σημειακές παρεμβάσεις στο Κολυμπάρι προκειμένου να αποκατασταθεί ο ασφαλτοτάπητας και αυτό μπορεί να γίνει το επόμενο διάστημα με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος που προβλέπει ο νόμος” είπε ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

Παράλληλα, στην ενημερωτική συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση σε σχέση με τους κάθετους άξονες και την εξυπηρέτηση των περιοχών του νομό Χανίων, όπως τα τμήματα Φουρνές – Λάκοι – Ομαλός – φαράγγι Σαμαριάς καθώς και το κομμάτι Σκινές – Χλιαρό – Πρασές – Σεμπρώνας – Σούγια για τα οποία ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης ενημέρωσε ότι περιμένει τα τεχνικά δελτία από το Υπουργείο Υποδομών προκειμένου να ξεκινήσουν οι αποκαταστάσεις.

Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι αποκαταστάσεις με τις χρηματοδοτήσεις που έχουν διατεθεί, και συμφωνήθηκε πως για τα επόμενα βήματα στους κάθετους άξονες θα υπάρξει αναμονή για τα τεχνικά δελτία από το υπουργείο υποδομών για να υπάρξει πλήρης εικόνα ώστε να δρομολογηθούν οργανωμένα τα επόμενα βήματα στους κάθετους οδικούς άξονες του νομού Χανίων.

Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν ο Σύλλογος Ξενοδόχων νομού Χανίων, ο σύλλογος καταλυμάτων και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων νομού Χανίων, ο σύλλογος καταστηματαρχών «Ιάρδανος» Πλατανιά, τα ταξί και τα ΚΤΕΛ νομού Χανίων, το σωματείο ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων νομού Χανίων, τοπικοί δημοτικοί σύμβουλοι ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Μιχελογιάννης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις